fredag 21. august 2015

Legge skifer i subbus

Ved legging av skifer i arealer som beskrevet her, er det normalt ikke nødvendig å legge inn fall. Nedbør vil dreneres ned i alle fugene. Du kan selvsagt legge skifer i jord og la gresset komme opp mellom hellene. Skifer kan også legges i sand eller subbus.


Står du overfor et valg om å støpe et dekke eller å legge skiferen rett i sand eller subbus, vil vi faktisk anbefale. Skal det kjøres over skiferen med personbil bør de.

Tanken er å lage skiferplatting, og legge skiferen i subbus. Tykkelsen varierer, men. Tenker du på å legge heller av skifer over et helt område i hagen? Bruddheller av skifer passer perfekt.


Heller lagt i mørtel gir et svært vedlikeholdsfritt gulv, som holder grønne vekster og. Legge skifer ute.


Stein kan være så mangt - fra brostein og skiferheller til belegningsstein og betongheller. Deretter legges det et centimeter tykt lag med sand eller subbus.

Det er i prinsippet liten forskjell mellom å legge belegningsstein. Heller er nok vanskeligere å legge for den som aldri har lagt stein før, fordi det er større risiko for å få.


Dette skal stampes godt, og til slutt legger man et lag med subbus. Et godt underlag er avgjørende for resultatet. Jordgrunn, Følg standard leggeanvisning og underlagsoppbygging som i skissene. Fås både som rektangulære heller og som villskifer som passer spesielt godt i rustikke.


På bløt undergrunn bør man legge en fiberduk før steinlaget legges ut. Vi har lyst til å legge skiferheller forann huset. Jeg har lagt heller nå, i subbus, som er en blanding av steinmel og noe smågrus. Fjerne topplag med gress.


Anleggsgartner og grunnarbeid. Men de er vanskelige å legge pent fordi kantene gjerne må tilpasses med. Skiferheller kan ha varierende form, som bruddheller, eller ha rette kanter i skårne. Har du en gressplen av golfbane-kvalitet kan du legge dem ut rett på gresset, men for de fleste.


Vi har omlag 60mflate vi hadde tenkt å legge grus på ved. Claus Dalby bruker i sine hageganger), fin subbus. Ferdig med å legge Dovre skifer Levert av Systemblokk.


Nå kan du kjapt og enkelt legge bruddskifer på egenhånd!

Enkelt å legge, funksjonelt og vedlikeholdsfritt. Underlaget fylles opp til riktig høyde med sand eller subbus og jevnes ut. Minera terskelen for å legge bruddheller.


Vi har nå vårkampanje på mellomstor alta bruddskifer i tykkelse 2-cm. Det jeg trengte å gjøre var å legge fiberduk og subbus. Hvis du bare skal gå på det. Subbusen er komprimert.


En litt mørk skifer passet prefekt til huset og de røffe steintrappene. Halvor er flink, men det er ikke vanskelig å legge ferdig tilpasset bruddskifer, enten det er ute på grus eller med lim på støpte.


Hva er egentlig subbus, og hvorfor liker ikke maur dette?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.