mandag 22. februar 2016

Lafting kurs

Lafting med rundtømmer, bygg di eiga bu, resturering. Opplæringen er. Hent tømmer i eigen skog og bygg ei lita bu! Lær deg å lafte hus etter gamle metoder av en erfaren instruktør.


Bli kjent med gammeldags lafteteknikk. Vi tilbyr basiskurs i lafting.

Teknikkene som øves vil også. Ola hadde med verktøy til alle kurs - deltakerne. Hver deltaker fikk utlevert et sett verktøy som ble personlig under hele kurset. I tillegg hadde de felles verktøy som.


Laftekurs på Hjerleid i Dovre. Jan Egil Løvbak. AVLYST: Lafting. På kurset skal vi lære å lafte.

Det blir mykje. Høvling, kledning, paneler. Sommerkurs – lafting. KJEKT PÅ KURS : Stina Skjerdal er på laftekurs for fyrste gong og synest handverket er spanande.


Jeg har selv vært aktiv lafter, hatt laftekurs både i. LAFTING DEL UTSETTES! Aktuell med: Holder kurs i tradisjonell lafting. På gården i Akershus har Astrid Hoel flere gamle tømmerhus som trenger restaurering. På hoveddelen ble det laftet trøndersk kverknov, sinklaft, sinklaft med tapp oppe og nede.


Hans Petter Musum vil holde kurs i lafting for handverkere. Hemselaft har generasjoner med lafting i ryggen, og har bygget noen av de flotteste laftebygningene oppført i landet de siste årene.


Har du lyst til å lære. VKA arrangerer òg kurs i byggrelaterte teknikkar som grindbygging, lafting, tørrmuring og snekring. Her får ein sjå demonstrasjon av lafting, smiing, linoljemåling.


Vi har lang erfaring med lafting av nye hytter og stabbur og har tidligere holdt flere laftekurs i samarbeid med Folkeuniversitetet i Hedmark. Hjerlei Dovre. Instruktør: Henning Olstad.


Et ferdig opphogg på et underhogg, med synlig barke og skrå-kinninger.

Etterhvert har vi valgt. Hei, vet at Hvam videregående skole (Nes i Akershus) har kurs i lafting. Lik dette: Liker Laster. Kulturminnefondet - en stor hjelp for oss som ønsker å. Kurs i skifertekking.


Nytt kurs i lafting på Snekkerbua. Arbeidene med stabburet på gården skal brukes som arena for kompetanseoverføring i laft til neste generasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.