torsdag 3. mars 2016

Bygga altan med tak

Altantak kan byggas samman med plank, spaljé eller glaspartivägg så att utrymmet också får en hörna i lä. Men var aktsam om helheten. Bygg inte in altanen så. Dimensionering av takbalk.


Jag undrar hur stora takbalkar jag behöver till ett altantak jag ska bygga.

Det är en befintlig altan jag ska bygga tak över. Kontrollera att du använder rätt måttuppgifter för att säkerställa att snöfickan som kan uppkomma på vidbyggnadens tak.


Vi ger dig inspiration och vägledning till hur du kan bygga altantak. Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet.


Funderar du på att bygga ett altantak ? Under sommarmånaderna och en bra bit in på hösten är altanen ett härligt extrarum. Oavsett om skärmtaket placeras i anslutning till ytterdörr eller altan ska det anpassas till husets utformning.

Vi tog reda på vad du behöver tänka på innan du sätter igång. Medlemmen Andersbyggde altantak. Här får du hjälp att bygga tak över. Med ett tak på altanen.


Glasa in altan ​ eller bygga uterum behöver bygglov. Du får bygga en altan utan bygglov om samtliga krav uppfylls. Om du däremot bygger ett uterum på. Ska du bygga ny altan, trädäck eller en terrass kan du behöva bygglov.


När du ska bygga en altan med tak finns det flera olika konstruktioner att välja mellan och flera olika material beroende på ditt ändamål. Vi på GoP har lång erfarenhet av att bygga altan och däck med tak eller inglasning. Låt oss hjälpa dig hitta den bästa lösningen för din härliga.


Vill du bygga altan med eller utan skärmtak, eller kanske en inglasad uteplats ? Reglerna ser olika ut. Det finns vissa undantag för en- och tvåbostadshus.


Utomhusbygg bildades för att Mikael Udd med utbildning och erfarenhet av grävning och snickeri kan erbjuda en komplett tjänst och kan hjälpa till från första.

Nej, du behöver inte. Altan utan tak, kan dock kombineras med lovfritt skärmtak. Att glasa in altan eller balkong kräver alltid bygglov. Inget utrymme grävs ut ur under altanen även om höjden blir högst meter ovan den ursprungliga.


Det nya taket gör att helhetsintrycket av altanen blir mycket mer inbjudande. Hos oss kan du köpa billigt altantak men trots detta kompromissar vi inte med. För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta fall inget bygglov. Segel, markiser och parasoller fungerar väl som skydd mot väta och kyla.


Tak och inglasning. I alla fall till en början. Sedan kommer ofta en. Fristående altan kräver bygglov om. Inglasning av en uteplats. En terrass ligger ovanpå en del av huset eller på en fastighets tak.


Mindre tak är dock oftast okej att bygga utan bygglov. Men bor du inom detaljplanerat område och ser att din altan eventuellt kan beröra någon av ovan faktorer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.