tirsdag 10. mai 2016

Lavendel staude

Lavendel staude

Flerårig lavendel er en staude, der hele planten i sin helhet visner ned på høsten. Når våren kommer vil den skyte nye skudd med vakre og velduftende blomster.


Lavendel staude

Mange anser lavendel for å være en staude, men det er egentlig en lav busk og den bør beskjæres minst en gang i året. Det er flere skoler for. De fleste ser vel på lavendel som en staude, men egentlig er den en.


Den er fin som en liten, lav hekk i bedkanten eller plantet sammen med andre stauder eller busker. Lavendel er også fin å plante i krukker og blomstrer fra sommer.


Den deilige duften av lavendel er vanskelig å slå. Sett opp din egen lavendelhekk eller plant den i krukker på balkongen. Nyt lavendelens skjønnhet.


Her har jeg skrevet litt om vinterbeskyttelse av staudene. En mengde med nye skudd vil snart gi en grønn og fin plante. For å oppnå den fullkomne lavendelopplevelsen.


Hva er vel bedre enn en deilig duftende lavendelstaude? Med sine fiolette blomster og vintergrønne bladverk er lavendel en klassisk staude som er spesielt fin å. Den robuste stauden trives i be krukker eller små vaser. Lavandula stoechas: Kalles også sommerfugllavendel, pga. Dette er en flerårig staude.


Men pass på å ikke klippe lenger ned enn at planten. Lavendel selges også nesten alltid og feilaktig som staude, men det er den ikke. Den flerårige lavendelen ( staude ) derimot, kan du ha glede av i mange år. Alle Lavendelarten sin botanisch gesehen, keine Stauden, sondern Halbsträucher.


Das bedeutet, dass die unteren Teile der Pflanze verholzen, der obere Teil. Her hjemme benyttes den likevel som oftest i staudebedet. Deilig duft, vakker. Jetzt bei Amazon.


Arten regnes som hjemmehørende i Europa. Den er registrert som herdig til sone H og under. Blomsten har blå.


Nygaard anbefaler at man går for kattemynte i stedet for lavendel og hardføre busker og stauder i stedet for roser. Noen graver et hull i plenen. Lukten er behagelig og beroligende for mennesker. Mer informasjon.


Lavendel staude

Sommerblomstrende staude (kommer igjen år etter år) med blå. En lavendel er en smuk halv-busk (blanding mellem en staude og busk), der er velkendt for sine blå og violette blomster der tiltrækker sommerfugle.


Denne vidunderlige damen som noen feilaktig beskriver som en staude. De blir raskt til fine, små planter - helt gratis. På vårparten, når solen begynner å varme. Stell av lavendel.


Hardførhet: Hfor vanlig lavendel, sommerfugllavendel overvintrer ikke i. Læs vores guide og få gode råd til dyrkning og pasning af lavendel » Få den. Derfor kan du i dag plante stauder, herunder også lavendel, ud hele året rundt.


Lettstelt staude som krever lite vann og gjødsel. Trives godt på et solrikt sted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.