mandag 20. juni 2016

Underpronasjon

Underpronasjon er relativt uvanlig, særlig hos kvinner. Men 3-% av oss har en slik fot. Den er ofte nokså stiv, har høy rist og høy fotbue. Hos noen er det bare. Overpronasjon og underpronasjon.

Hva betyr pronasjon? Pronasjon er fotens evne til å rotere når den treffer bakken. Dette er en naturlig rotasjon. Løpesko for overpronasjon, normal pronasjon og underpronasjon.


Ta denne testen før du kjøper løpesko. Enkel øvelse foran speilet avslører hvilke løpesko du. Vi leverer joggesko og løpeutstyr fra de mest kjente leverandører.


Hent i butikk eller få varene tilsendt.

Når du går eller løper på hardt underlag, ruller foten din lett innover for å avlaste. Her får du tips til hvordan du velger løpesko som passer til ditt behov. Og hva er over- og underpronasjon ? Enklere forklart kan man si at pronasjon er en.


Høy fotbue: Tyder på « underpronasjon » (supinasjon), at foten roterer utover. En sko med god støtdemping og kurvet lest er bra for deg. Nå vet du i grove trekk.


Trenger du en sko laget for overpronasjon eller underpronasjon ? I Prisguidens guide for å velge riktig løpesko, kan. Er det motsatte av overpronasjon.


Du heller utover og lander for mye på yttersiden av fotsålen. Normalt starter steget på utsiden av hælen, ruller fremover, og avslutter med. Relativt få løpere sliter med underpronasjon.


En fot som underpronerer er. I praksis skiller man mellom det som kalles overpronasjon og underpronasjon. Mennesker med overpronasjon har ofte en lavere fotbue enn andre, og nærmest.


Det viktigste er derfor at man velger en godt.

Avvikling av gåsteg på utsiden av foten. Hulfoten kjennetegnes ved høy fotbue som gir et smalt fotav- trykk. Kroppsvekten må dermed. Nøytral pronasjon – Foten lander på yttersiden av hælen, og hælen ruller deretter moderat innover.


Altså om du har normalpronasjon, overpronasjon eller underpronasjon. Om dette ikke blir sjekket, og du løper med feil sko over ti kan dette gi store. Pronasjonssålen er konstruert for å effektivt motvirke innoverrotasjon (pronasjon) i foten, et veldig vanlig problem som ofte er årsaken til andre følgeproblemer. Ved underpronasjon (supinasjon) er det det ytre fotranden som belastes mest.


De ansatte anbefaler deretter sko basert på om kunden har normal-pronasjon, under-pronasjon eller over-pronasjon, i den tro at passende. Kom innom, så gjer me ein fotanalyse og finn riktig skomodell til deg No får du som Club.


Mange fjellvandrere, syklister, løpere, langrennsløpere og andre sliter med smerter i knærne eller føttene, noe som ofte stammer fra ustabilitet i en eller begge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.