torsdag 21. juli 2016

Lafting bok

Bojer Godal med ny bok om lafting. Laftaren uttrykkjer seg i rørsler med eit verktøy mot materialar. Når huset er ferdig, ligg verktyet i ro.


Boka er også interessant for alle som er interessert i lafting. Det er handverk. Omtale fra forlaget.

Fin fagbok om et spennede håndverk. Forlag Universitetsforlaget. Lærebok i lafting. Navn: Karlsen, Edgar. Språk: Norsk (Bokmål).


Denne boka rettar blikket sitt i litt andre retningar enn band 1. Lafting - kunsten å bygge hus med øks. Illustrasjonene er hentet fra boken : Rehabilitering - konstruksjoner i tre av tømrermester Anders.

Boka er egnet for nybegynnere, og viser i trinn for trinn i tekst. Lafter etter denne selv, -bygg— som amatør. Hus, hogge, tømmer og skog. I boka » Om det å lafte » nevnes sekskantlaftet slik jeg.


Praktisk tømrerarbeid. For dager siden — Laft er en veggkonstruksjon av liggende tømmer, der stokkene legges. To kommentarer til Roar Hauglids bok, Fortidsminneforeningens årbok.


Variasjonen i laft er stor. Vi står andsynes eit svært omfattande tema. Boka fortel om lafting i eldre og nyare tid. Boka går også inn på kva lafting er, kva reiskapar ein bruker og korleis ein gjer det.


Har ordliste og litteraturliste. Selg boken i stedet Naviger. Vi går gjennom det vi kallar kategoriar av hus, bruksføremål.


I stedet for at det ble laftet helt i hverandre, ble det jukset litt og lagt en kortere stokk i mellom, altså "lusa", for å. Ny bok - Om det å lafte - til salgs på Hjerleid. Boka er et samarbeid mellom Steinar Moldal, tømrer fra Dovre som tegnet skissene, lafter Henning Olstad.

I fyrste delen i boka står det om kva lafting er. Vidare om emne og redskap. I siste delen om korleis ein gjer det" Boken er nesten som ny. Vi har ein ufatteleg rikdom av variasjon over temaet laft og nov i tømmer her i landet.


Difor kjem ikkje denne boka lenger enn til å omtala sjølve. Formålet med prosjektet var å dokumentere barkelaft i tradisjon fra Hedmark. Add to Wishlist.


Forfatter: Bjørn Hogsnes, Sven Leine og Ole Sageng. Sendes fra oss i løpet av 1-arbeidsdager. Ein kjem veldig lang med interesse. For å verta god må ein øva på lafting i praksis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.