mandag 3. oktober 2016

Avhengig av sosiale medier

Denne aktiviteten får oss til å bli litt avhengig, hvor man gjerne får et konstant behov for å dele innhol skrive poster og sosialisere oss med venner døgnet rundt. Den har blitt vår sosiale navlestreng. Noen er så avhengige at de får separasjonsangst om mobilen er utenfor rekkevidde. Meninger i teksten står for skribentens regning.


Innlegg kan sendes hit. Det er ikke overdrivelse å si at jeg før var avhengig av sosiale medier. Avhengig av sosiale medier. Er vi på vei til et samfunn hvor sosialisering medieres av teknologi?


Avhengig av sosiale medier

Vil kontakten mellom mennesker i den virkelige. Det er lett å tro at det i hovedsak er den yngre garde som er avhengige av sosiale medier i hverdagen, men i realiteten er dette et problem du.


Vi er et mobilavhengig folk, og har ikke dårlig samvittighet for det. I tillegg er det de unge som sier at de vil savne sosiale medier, musikk og.



For Abe (15) ble sosiale medier en altoppslukende avhengighet. NRK-serien «URO». Er du avhengig av sosiale medier. Du kan sjekke deg her, og samtidig få gode råd for hvordan du kan fri deg fra lenkene.


Dersom du bruker mer tid på sosiale medier eller spill enn du bruker på. Det er jo ikke telefonene eller nettbrettet som skaper avhengigheten.


Hvorfor blir noen mer avhengige enn andre, hva gjør sosiale medier med oss, og vil det noen gang bli en diagnose? Før vi ser på hva som kan.


Donald Trumps evinnelige munnhuggeri med de etablerte mediene — «fake news media » — er en vesentlig suksessfaktor overfor tilhengerne. Sjekker du mobilen konstant, og blir stresset om du ikke er på nett? Forsker Cecilie Schou Andreassen har laget en omfattende test der du kan.


Avhengig av sosiale medier

Grensen for når det er greit å bruke mobilen, har blitt visket. Sosiale medier kan være en stor inspirasjon til nye måter å sminke seg på, holde kontakten med venner eller bare for å se på litt morsomme.


Mens sosiale medier er avhengig av internett, skjer bruken i mange tilfeller gjennom programmer eller Apper. Når vi bruker sosiale medier så skiller hjernen din ut hormonet dopamin. Dette er akkurat samme utskillelse som når du inntar narkotika eller.


Når barn er på sosiale medier fra så ung alder, er de helt avhengig av både veiledning og grensesetting fra foreldrene sine. Vær beinhard: slett alle sosiale medier fra telefonen. I denne episoden snakker jeg om hvor mye tid jeg bruker på mobilen, og hvordan det påvirker meg. Men vi må først forstå hvorfor sosiale medier er i stand til å forårsake en.


Blir folk avhengige av sosiale medier, og påvirker de konsentrasjonen vår? Ja, i den forstand av at man kaster bort mye tid på det. Med andre ord: Hjernen er som skapt for sosiale medier. Disse personene betegnes som avhengige, sier Schou Andreassen.


Hva betyr det å være avhengig av sosiale medier ? Jenter og gutter påvirkes ulikt av sosiale og digitale medier. Angst, depresjon og dårlig selvbilde rammer oftere jenter enn gutter, mens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.