mandag 19. desember 2016

Muggsopp helseplager

Muggsopp kan føre til helseplager. Man behøver ikke ha allergi eller astma for å få symptomer i en bygning med fukt- og muggsopp. Fukt, fuktskader og muggsopp.


Fuktproblemer eller muggsopp innendørs kan gi økt risiko for luftveisallergi og. De vokser og sprer seg der det finnes næring og fukt for dem i naturen, og når temperaturen er brukbar.

De kan sende fra seg myriader av sporer (muggsoppfrø ). I bobilen ble det dokumentert rikelig vekst av muggsopp, og Stavseth. Han har lest mye om muggrelaterte helseplager og mener mange ikke. Gå til Helseplager knyttet til fukt og mugg — Hva er årsaken til fukt og muggsopp i bygninger?


Gir det helseplager ? Vi gir praktiske råd om. Her er det avdekket store skader i en utlektet kjellervegg.

Snikende fuktskade. Diffuse helseplager som hodepine, nedsatt konsentrasjon, allergi og uro kan komme av et dårlig inneklima. For eksempel kan skjulte fuktskader.


Allergikere reagerer mer på muggsopp enn andre, selv om de ikke er allergiske mot selve muggsoppen. Fukt og muggsoppskader er ansett. Soppskader i innemiljø medfører risiko for helseplager uavhengig om skadene er synlige eller skjulte i konstruksjonen.


Mugg eller muggsopp er en. Den viktigste årsaken til helseplager fra mugg tror vi er gasser som muggen produserer. Disse kan vandre gjennom tette gulvbelegg og kledte kjeller- vegger hvor. Betydningen av fuktproblemer og muggsopp som risikofaktorer for helseplager i inneklimasammenheng underbygges av flere store studier de siste årene.


Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Hvordan kan jeg fjerne muggsoppen. Har du muggsopp i leiligheten?


Hvis muggsopp får fotfeste i boligen din, kan det føre til store materielle skader og ikke minst helseplager. Heidi Chatagnier og Mai-Britt Løwer.


Både mugg og meldugg er forskjellige typer sopp, men muggen er normalt svart, blå.

Men mugg i hjemmet ditt kan føre til skade på eiendom, og helseplager. Opplysning om hvordan man blir syk av muggsopp og fukt i boligen og hvorfor vi alle burde engasjere oss i bedre inneklima!


Når sjekket du kjelleren sist? Betydningen av muggsopp som risikofaktor for helseplager i inneklimasammenheng underbygges av flere store studier de siste årene.


Jeg lurer på om det er skadelig å oppholde seg i hus med muggsopp feks et par timer? Fuktskader med og uten muggsoppvekst kan være en medvirkende årsak til følgende helseplager : ➢ Astma og allergier.


Nedsatt motstandskraft mot infeksjoner. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp, bakterier, midd og alger i innemiljøet. Tidsavhengig samvariasjon. Forebygging og utbedring av fukt- og muggsoppskader i barnehager, skoler og i hjemmet er derfor svært viktig for å sikre et godt inneklima og helse.


KNM Fridtjof Nansen opplever tildels store helseplager. Synlige tegn på muggsoppvekst skal ikke forekomme. Lukt av mugg inne betyr uakseptabel vekst av muggsopper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.