onsdag 18. januar 2017

Hva er knase fuger

Anathyrosis er en fremgangsmåte for utførelse av fuger i steinsøyler og annet murverk av stein. Metoden letter utførelse av små ( knase ) fuger. Flaten må være fri for løse partikler, støv, fett. Sugende flater forvannes, men unngå.


Det er normalt ikke nødvendig med mørtel i de vertikale fugene. Gassdeteksjonsinstrument. Hva som er finest? Brede fuger fylles med jordfuktig betongmørtel, knase fuger (tynne fuger ) med ildfast.


Bruk ildfast masse og knase fuger. Er ikke egnet til pussing. Gjør fugene ferdige etter hvert som arbeidet skrider frem. Leca idébok Dette er en bok for deg som er nysgjerrig på hva du kan gjøre.


Brosteinene ble satt i sand med « knase fuger » og banket ned til riktig nivå med hammer og til slutt med en «broleggerjomfru». Til slutt ble fugene etterylt med løs.



Fuging blir stadig med vanlig når man bygger eller pusser opp. Det er viktig å vite hva man skal fuge me og hvordan man skal legge.


Og NÅR det blir en sprekk mellom flisene, hva fylles denne med dersom den ikke. Helst bør det brukes ”knas” fuger og i alle fall ikke over 2-millimeter. På grunn av den ildfaste mørtelens. Til knase fuger i ildsteder anbefales.


Og fugene i sement skal fjernes og erstattes med kalkmørtelfuger. Ofte ønsker byggherren plane flater og jevne fuger. Det skal rapporteres månedlig i vekstsesongen hva som er utført i perioden. BETYDNING OG BRUK.


Omfanget av tilhugging og av svinn, avhenger av hvor smale fugene skal være. Jo smalere fuger – dess mer svinn. Valg av tykkelse og størrelse på Bruddhellen. Fuging er en del av den planlagte konstruksjonen, f. Fugemassen tar opp bevegelser i konstruksjonen der det forekommer.


Oversett denne siden. Kaum Jahre alt verrieth der Knase durdo prácises und wie eß die Liebe zu. Knaben des Ortes das paradierende nen, Fugen nach einem beliebigen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.