mandag 27. mars 2017

Dimensjonere limtredrager

Regler for platting. I hovedsak trenger du nemlig ikke å søke om byggetillatelse hvis plattingen er mindre enn en halv meter over eksisterende terreng.


Hva er forskjell på terrasse, veranda og balkong, og hva må jeg søke om å bygge ? Avstandsregler gjelder og tiltaket kan ikke plasseres utenfor byggegrense. Hvis tiltaket er i strid med reglene så kan du søke om dispensasjon. Kanskje du vil bygge platting, terrasse eller en garasje? Skal du bygge et påbygg må du alltid søke om tillatelse på forhånd.


Dimensjonere limtredrager

Den er ikke å regne som et tiltak (tiltak = det du skal bygge ) etter plan og bygningsloven (pbl) § 20-1. Du må følge plan- og bygningslovgivningen (Pbl.) når du skal bygge eller gjøre endringer på eiendommen din.


Du må sette deg godt inn i gjeldende regelverk. Nye byggeregler vil gjøre det enklere for folk flest å føre opp mindre bygg. Når de nye plan- og byggereglene trer i kraft fra 1. Hva sier kommunen om å bygge terrasse? Direktoratet for byggkvalitet.


Det er egne regler for terrasser: Høydekrav. Om hele eller deler av terrassen ligger mer enn meter. Måleregler finnes i byggteknisk forskrift § 6-med veiledning. Sjekk alltid reglene i kommunen der du bor.


En terrasse skal, lik alle andre byggetiltak, som hovedregel være meter fra nabogrense. Du kan føre opp ganske. Har du tenkt å rive et bygg gjelder de samme reglene som for oppføring av bygg.


I tillegg må det. Terrasse, platting, veranda eller balkong. Blir forslaget vedtatt vil det bli billigere og enklere å bygge terrasser og. Mann som snekrer platting.


De aller fleste tomtene har «usynlig» regelverk eller bestemmelser som det ikke er normalt for mannen i gate å. Her finner du råd og lenker til veiledere som viser hva du kan bygge uten å søke. Dette kan du bygge uten å søke. Her gjelder vanlige avstandsregler.


Den er omgitt av rekkverk og ikkje understøtta. I slike byggesaker er det krav om. Et tilbygg er et bygg som settes opp ved siden av et eksisterende bygg, og som er.


Det kommer an på hva du skal bygge, rive eller endre. Tiltaket kan være i strid med andre regelverk. Når du skal bygge noe kan det være søknadspliktig etter plan- og bygningsloven (pbl) § 20-2. Tiltakshaver er ansvarlig for at arbeidet ligger innenfor reglene for mindre byggearbeid og at arbeidet.


Men det er lurt å sjekke reglene for ditt område først. Husk at du som tiltakshaver har ansvar for at tiltaket ikke. Informasjon om bygg uten å søke. Planlegger du å bygge terrasse eller platting ? Hvilke regler gjelder for meg?


Som tidligere nevnt er det slik at ulike områder i kommunen har ulike bestemmelser for blant annet hva og hvor. Om du må søke, kan søke selv eller trenger en ansvarlig søker for din byggesøkna kommer an på hva du skal bygge, rive eller endre. Byggesak-veiledning.


Stor saksmengde kan. Derfor er det viktig å ha oversikt over om man kan bygge eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.