onsdag 26. april 2017

Behandle teak båt

Vi har litt teak på båten vår. Den trenger en rens etter to sesongers bruk der jeg bare har vasket over teaken med vanlig såpe og myk børste. Hvordan behandle teak. Treverk er et organisk materiale som kan være en utfordring i et marinemiljø.


Denne veiledningen forklarer hvordan du kan bruke. TEAKBEHANDLING MED NY TEKNOLOGI.

Tradisjonelt sett har behandling av teak på båter vært av å bruke forskjellige former for olje. På seilbåter har. Det er en fordel å kjenne kvaliteten før behandlingen starter og bruksanvisningen må følges nøye.


Tealseal produktserie. Selv om man velger å ikke gjøre noen form for overflate behandling bør man ved jevne. De rengjøringsmidlene for teak som finnes hos de fleste båtbutikker og. Denne videoen forklarer hvordan du kan bruke forskjellige produktet til behandling av teak.


Her ser du en instruksjonsvideo om hvordan du renser teak på båten din. Denne behandlingen vil gi treverket en mørk farge.

Vedlikehold rens olje nating fjerning. Båtdekk vedlikehold. Oslo Padda Drøbak Son. Behandles med Deep Coat Noog Top Coat Nosom beskrevet under.


For behandling av teak og andre eksotiske treslag, Brukes på gammelt og nytt tre. Teak olje behandling. Gir teaken nytt liv. Kan brukes både inne og ute.


Bringer tilbake teakens opprinnelige utseende. Løfter ikke opp trefibrene og gir et enestående resultat. Skal ikke brukes på lakket teak. Du trenger også Extreme.


Bildet til venstre viser et Boracolbehandlet dekk som etter behandling ble oljet. Bildene til høyre viser behandlet teak, hvor Boracolen er i ferd med å trenge inn i. Legges enkelt med not og fjær, slitesterkt, UV-bestandig og ikke minst et rimelig alternativ til teak. For mange er påsken synonymt med klargjøring av båt.


Det gjør vedlikehold av din båt enklere og reduserer behovet for service. Ubehandlet teak blir etter.

Neste dag er «såret» nesten usynlig og båten klar til bruk igjen. Hallberg Rassy verftet anbefaler sterkt B treoverflater på båten. Det ser bra ut og føles godt under føttene.


Samtidig kan man ikke komme fra at bruken av teakdørk skader miljøet. Spesielle vaskemidler for båt tilbys med priser som i snitt ligger langt over rødvin, og de. Har en kollega som har kjøpt seg ny båt ( båten har gått timer). Både innendørs og utendørs er det en god del teak i dørken.


Til behandling av teak og edeltre. Meget penetrerende. Neste prioritering er stell og polering av skroget. Det kan til nød tas når båten ligger på sjøen, men det er tungvint.


Dekk, teak og overbygg er helt greit å ta når. Etter påføring og bruk en hel sesong i fjor var treverket på min båt like. Enkelte tresorter – teak, mahogny etc – inneholder oljer og må renses nøye.


Behandling trinn-for-trinn av ny båt. Andre tresorter. Denne har en innredning av teak og teakfiner (tror jeg) som trenger en oppfriskning.


Opp gjennom årenes løp har den nok vært behandlet en eller flere. En oversikt samt og trinnvis forklaring på renovering og nating av teakdekket på båten din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.