onsdag 5. juli 2017

Hvordan lære baby å finne søvnen selv

Det høres bedre ut å si at «barnet skal finne søvnen selv » enn at vi skal «overlate barnet til seg selv». Les Ninas blogg. Jeg må gå til meg selv og hvordan jeg opplever det. Men mange mener at barn kan og bør lære å finne søvnen selv i løpet av.


Hvordan lære baby å finne søvnen selv

Men husk at det er du som er moren å du kjenner ditt barn best! Lykke til hvis dere skal øve på å finne søvnen selv. Still spørsmål hvis dere lurer.


Babyer trenger hjelp til å finne søvnen selv, mener søvnforsker Ståle Pallesen. Runarsdottir snakker om hvordan mange hun har møtt mener babyer. Her er leggemetoder som får babyen til å sove uten gråt.


Barn lærer om livet gjennom hvilken rekkefølge ting skjer. Derfor er det veldig viktig med faste. Vi kan bare legge til rette for at barnet kan finne søvnen selv.


Når bør barnet legges og hvordan får man den lille til å slå seg til ro? Babyen må da lære å sovne selv uten for mye stimuli. Kari Slinning, psykolog og forsker gir råd om søvn til småbarnsforeldre.


De fleste babyer våkner om natten de første månedene for å få mat. For sen legging kan føre til overstimulering slik at det blir vanskelig for barnet å finne roen selv. Når og hvordan begynte barnet å legge seg til fast tid? Om barnet ikke er supertrøtt, så kan det lære seg å finne søvnen selv.


Hun er veldig temperamentsfull og hylskriker fremdeles straks hun ikke. Barnet må lære å finne søvnen selv, uten foreldrenes hjelp, sier Naphaug. Ofte er det bare små justeringer som skal til for å tilrettelegge for en.


LEGGETID BARN: Det er viktig at barnet lærer seg å finne roen selv. Når barnet er overtrøtt så finner det ikke den dype søvnen. Søvnen til babyen din trenger ikke være styrt av tilfeldigheter. Hvorfor var det så vanskelig å få enkel og god informasjon om hvordan man får babyer til å sove godt.


Selv om jeg gikk inn igjen etter bare fem sekunder, fikk jeg henne ikke til å sovne igjen. Babyer lærer seg å sovne i bestemte situasjoner. For en baby på måneder er den lengste sammenhengende søvnen på ca. Nå bør barnet lære å sovne på egen hånd ved at du legger det når det er søvnig, men fremdeles.


Hvordan lære baby å finne søvnen selv

Hvordan får du gode søvnrutiner for barnet ditt? Finne søvnen selv Jeg har en datter på snart 5mn for å få henne til å sove må jeg amme. Du har god tid på å lære barnet å sovne alene når det blir litt større.


Hvordan lære baby å finne søvnen selv

Samtidig er det viktig å lære barnet å finne søvnen selv. Prøv å unngå å bysse, vugge eller synge det i søvn. Unngå at barnet blir overtrett, legg det når det viser.


Nederst i denne artikkelen finner du tips til hvordan du kan avslutte. Det er ren biologi at nattamming og amming i søvn som regel får barn til å sovne lett og fort.


Det kan ta ti men barn lærer etterhvert å finne roen helt av seg selv når de er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.