mandag 30. oktober 2017

Lavendel flerårig

Flerårig lavendel. Døde visne grener kan fjernes. Dyrk din egen lavendelhekk og nyt den deilige blomsten hele sommeren. De fleste ser vel på lavendel som en staude, men egentlig er den en liten busk.


Du skal med andre ord ikke klippe den helt ned til bakken slik du. Med riktig stell kan de bli opp til år gamle.

Høsten er den beste tiden for beskjæring av lavendel. Lavendelen er flerårige planter. Det er en lavendel på markedet som kalles sommerfugllavendel. Den har større blomster og ikke så kraftig duft.


Fjerner du visne blomster, gir dette en rikere blomstring. Sommerfugllavendel er ikke flerårig ute i Norge, men kan overvintre på et kjølig men.


Jeg kjøpte en flerårig lavendel som jeg hadde i potte denne sommeren. Nå er den avblomstret. Hele planten får visne blomster når frosten setter inn.

Når våren kommer, skyter den nye skudd og får velduftende blomster. Vanlig navn: Spike Speedwell. Den populære trenden i det flerårige. Skal du plante lavendel i haven?


Læs vores guide og få gode råd til dyrkning og pasning af lavendel » Få den flotteste have med vores guide. Hidicote lavendel er en annen variant som er egnet for sone som, i likhet med Munstea til og med kan dyrkes i sone med pålitelig snødekke eller. Med den rette passe og pleje kan de godt op imod år gamle.


Ja, og gerne hvert år. Blomstene har en tydelig. Men pass på å ikke klippe lenger ned enn at planten. Det er umulig å komme forbi stedet der lavendel vokser.


Blikket tiltrekkes av luksuriøse lilla blomsterstander, luktesansen er en fortryllende lukt som blåser til. Odla din egen lavendelberså och njut av den ljuvliga blomman hela sommaren.


Visne blomster bør knipes av. Det er viktig å herde småplanter ved å la dem stå. Ekte lavendel - Plantasjen. Alla bör unna sig lavendel, den trivs både i rabatten och sommarkrukan.


Lavandula angustifolia.

Danmarks største udvalg af stauder. Noen sorter kan overvintre, andre er ettårige. Det brukar alltid dyka upp frågetecken. Disse er aromatiske og har en behagelig duft.


Kan bruked som hekk i bedkanten eller plantet sammen med andre. Romantisk og velduftende lavendel med lavendelblå blomster som elskes av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.