mandag 20. november 2017

Byta träfasad själv

En träpanel är uppbyggd i olika lager av panel, luftspalt och vindpapp. Luftspalten gör att panelen kan torka inifrån och vindpappen gör väggen lufttät och.


När du ska byta fasad har du som husägare flera val. Bra planering: För själva panelbytet finns det inte så mycket utrymme för att ändra sig under arbetets. Byta panel och kostnad.


De obehandlade är billigare, men du måste då själv.

Ska du byta ut husets gamla fasad kan det vara lämpligt att också göra. Har du själv bytt ut en träfasad ? Dela gärna med dig av tips eller frågor, antingen i kommentarsfältet nedanför eller på Byggmentors forum.


Var detta inlägg. Om du blir trött bara vid tanken på att byta ut en gammal och trött fasadpanel, så har vi en fin nyhet åt dig: Du kan faktiskt hoppa.


Det finns många skäl att byta ut fasaden på ett hus. Det som du sköt på framtiden när du själv bodde där känns nu som en given. Rätt fasad till rätt pris.

Martin Timell visar hur du byter panel själv. För dig som ska byta ytterpanel i sommar finns nu Certifierad Målad Panel. Vad avgör om jag behöver byta fasad eller endast måla om?


Gör en bedömning med hjälp av dessa tre huvudgrupper: Hoppa över tabell. Att byta träfasad ger dig chansen att förverkliga dina idéer och skapa ett personligare hus.


Vid ett byte av fasad gäller det emellertid att veta vad du ger dig in på – byte av. Föredrar du att renovera husfasaden själv, så är det inga problem och det blir.


Priset för att bygga ny eller renovera en fasad kan variera med tiotusentals kronor. Om du gör jobbet själv blir det avsevärt billigare än om du hyr in ett företag. Skälen till att byta fasad är flera. Din guide till att byta fasad.


Det är lämpligt att tilläggsisolera fasaden om den ändå ska renoveras. Det kan till exempel vara dags för omfattande underhåll, eller så vill man ändra på husets. Hjälp eller själv.


Att byta en fasad tar tid och kan innebära några lite mer komplicerade delar, men i det stora hela är det ett jobb som även. Med en fabriksmålad fasad är huset skyddat från första stund det monteras ihop, oavsett väder! Kulören väljer du själv bland Jotuns stora urval.


Om du vill byta fasad från ett material till ett annat behöver du.

Den är så tät i sig själv att den under normala förhållanden står emot genomblåsning. Vi håller på att byta all el i huset, svårt att säga vad det kostar. Vår träfasad som vi spikade själv, två våningsvilla kostade med panel och färg. De brädor som används på en fasad ska vara av hög kvalitet.


Billigt virke håller inte måttet för att ge huset det skydd som behövs. Huset har tidigare haft träfasad. På Byggportalen ser du hur en ny fasad kan förändra hela huset.


För att åstadkomma en fasad med större variation tillämpas varierande bredd på. Den ger en stark karaktär åt själva fogen och förstärker vertikalalverkan i. Om fastigheten har en träfasad kan vi ersätta den med en tvåstegsventilerad putsfasad. Tekniken är i stort sett densamma som när vi byter ut. Till exempel om du ska byta material eller kulör på fasad eller tak.


För en- och tvåbostadshus krävs oftast inte bygglov om ändringen uppfyller. Sedan är det dags att välja om man vill byta ut eller bara renovera sin fasad.


Men för dem som redan har puts eller tegel är det enkelt att själv underhålla. Men att byta träpanel borde ju man ju "lätt" klara göra själv. Visst det är tidskrävande, men att betala såna sjuka summor är fan inte humant.


Beroende på om du tänker göra jobbet själv eller anlita en målerifirma, varierar. Det är lätt att tro att husets fasad endast behöver målas om av estetiska skäl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.