tirsdag 30. januar 2018

Rengjøring av vedovn utvendig

Utvendig bør vedovnen rengjøres med litt forsiktighet. Bruk for eksempel en støvsuger med børstemunnstykke eller en tørr klut. Har en gammel, egentlig ganske fin, Jøtul peisovn i støpejern. Men, den ser litt småslitt ut, og er litt "flekkete" på utsiden.


Finnes det noen god måte å rengjøre. Det er en økende trend med store glassflater på vedovner som gir deg godt. Dersom du har en slik ovn, har du helt sikkert opplevd at glasset ikke alltid gir deg like god sikt som du ønsker. Nedenfor kan du se hvordan du skal rengjøre din ovn.


Husk at ovnen utelukkende må rengjøres i kald tilstand. Ovnens farge, Fremgangsmåte. For år siden bestemte onkel Ole seg for å kaste ut vedovnen fra soverommet.


Den ble satt i låven og definert som skrot. Men den kom ikke lengre, heldigvis. Det er lurt å gi peisen en rengjøring og pipa en rens før fyringssesongen er her for fullt. Slik gjøres det!


Skal du i gang med en grundigere vask kan det være lurt å være sikker på hva slags type peisovn du har før du gyver løs med vaskebøtta. Nesten alle ovner er.


Rengjøring av vedovn utvendig

Jeg har bare prøvd Negro ovnssverte (utenom Liberon), og kan derfor kun uttale meg om den. Jeg syntes ovnssverten var litt trå. Dypp papiret i peisasken og vask vinduet.


Det er et godt kjerringråd som virker, sier daglig leder i Varme AS, Einar Reikvam til iBergen. Doktoronline - Forum forum. Temaoversikt › Åpent forumforum. Vanligvis tørker jeg bare støv av vedovnen, men nå har jeg oppdaget noen hvite flekker (vaskemiddelsprut etter å ha vasket glassdøra?) 10.


Vedovnen skal plasseres slik at det er mulig å rengjøre ovnen, røykrøret og. MERK: Deler av vedovnen, spesielt de utvendige flatene, blir varme under fyring.


Har du en gammel, rusten ovn som bare ligger der - eller som ikke er i bruk? Da er du heldig! Sett kulturskatten din i stand selv og få varme i. Generelt krever peisovner ikke mye rengjøring. Derfor skal alt vedlikehol både innvendig og utvendig, foregå uten bruk av vann.


Rengjøring av vedovn utvendig

Vi gir deg våre beste og raskeste tips til en ren peis som gir deg flott innsyn til flammene, og som brenner. Slå et hull i bunnen på den utvendige rillen (ved merket) med en liten meisel eller.


Rengjøring av vedovn utvendig

Ved utvendig rengjøring av peisovnen. En ovn full av sot varmer dårlig. I tillegg til å passe på at pipen blir. Rengjøring utføres før fyringssesongen starter.


Det er også enkelt å rengjøre ovnen utvendig takket være CleanSteel-overflaten. Ifølge Dovrepeis må den være minst fire meter fra røykrørets innføring i skorsteinen til toppen av utvendig skorstein for å opparbeide.


Tilbehør til dører og vinduer. VVS - Varme, Ventilasjon, Sanitær. Elektrisk oppvarming. Arne Bergli Vedovn, flisfyringsanlegg.


Riktig rengjøring : Støvsug og rengjør ovnen både utvendig og innvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.