fredag 30. mars 2018

Stjernehimmelen nå

Hvor er månen nå? Stjernekart og planeter synlige. For å se hvordan stjernehimmelen ser ut i kvel gå hit. Ved å klikke på ditt.


Stjernehimmelen nå

Når du står under stjernehimmelen, bruker du søkekikkerten til å manøvrere deg fram før du ser i selve teleskopet. Fram mot årets slutt står Mars, nå med minkende lysstyrke, høyt i sør stadig. Bruk lav forstørrelse. Et par timer senere går Venus bak horisonten.


Der finnes nå mange ulike apper. Nå er det flott å oppleve de seks lyssterke stjernene i den såkalte. Capella (den tredje mest lyssterke på den nordlige stjernehimmelen ), Rigel, Procyon.


Når Solen går ned i kveld stiger fullmånen opp over horisonten i sørøst. Månen står nå på motsatt siden av Solen i forhold til oss. Denne tråden handler mest om det man kan se uten stjernekikkert på stjernehimmelen akkurat når den nyeste posten legges til.


Det motsatte skjer 21. Planeter, kometer. På stjernehimmelen nå. Jeg har stjernekikkert men vet nå og kan lett skille hva som er hva, både basert på størrelse, lysstyrke, posisjon og tiden på døgnet.


På kveldhimmelen mot øst kan vi nå se at månen, som var full i går, er i ferd med å ta igjen den røde planeten Mars. Jorda og Mars er nå. Hansen understreker at du ikke trenger kikkert for å se Venus.


Merkur har nemlig nå kommet opp på morgenhimmelen, og slår dermed lag med Venus, Saturn, Mars og Jupiter. Her til lands vil man riktignok.


Stjernehimmelen nå

Nå er Julepostkassen på plass midt i senteret rett ved oss Kanskje du vil poste noe til nissen eller bare bli tatt bilde av på trappen foran? Nattehimmelen er fin nå, og dagene så korte at du kan nyte stjerner og planeter allerede tidlig på kvelden. Ta gjerne med deg et kamera. En stjerne tennes når temperaturen i gassklumpen som presses.


Når objektivet fokuserer utover seks meter, blir hyperbrennvidden endret til uendelig, og stjernene blir skarpe. The Milky Way blazing across the sky. I Italia, Slovenia og deler av Spania er det nå forbudt å lyse over horisonten. Norge er treige når det gjelder lovregulering på dette feltet.


Stjernehimmelen nå

Når 5G-nettet rulles ut, derimot, blir dette bare småtterier. Nå kan du se på den vakre stjernehimmelen inne! Heng den opp i taket og nyt det fine synet med gjestene dine.


Måler x m. Kometen er trolig den tydeligste vi har hatt på stjernehimmelen de siste årene, og skal nå være mulig å se med det blotte øyet fra den. Bare se å få satt fyr på anmarsjen slik at den blir litt triveligere. Skrevet av Gjest med sydvest den 24.


Artikler om hva som skjer på stjernehimmelen fra Corona ( medlemsbladet til Trondheim Astronomiske Forening). Pris kr ( spar kr 24). Se flere bøker fra Jorunn Johansen.


Andre typer fusjonsreaksjoner kan nå sette i gang: helium kan omdannes til karbon, og enda tyngre grunnstoffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.