mandag 23. juli 2018

Farge på hytte i skogen

Dette er den enkleste måten å lafte på. I stedet for at det ble laftet helt i hverandre, ble det jukset litt og lagt en kortere stokk i mellom, altså "lusa", for å. Ny bok - Om det å lafte - til salgs på Hjerleid.


I fyrste delen i boka står det om kva lafting er. Vidare om emne og redskap.

I siste delen om korleis ein gjer det" Boken er nesten som ny. Vi har ein ufatteleg rikdom av variasjon over temaet laft og nov i tømmer her i landet. Difor kjem ikkje denne boka lenger enn til å omtala sjølve. Lafting på Næroset i Ringsaker.


Formålet med prosjektet var å dokumentere barkelaft i tradisjon fra Hedmark. Add to Wishlist. Praktisk lafting (Heftet). Forfatter: Bjørn Hogsnes, Sven Leine og Ole Sageng.

Sendes fra oss i løpet av 1-arbeidsdager. Ein kjem veldig lang med interesse. For å verta god må ein øva på lafting i praksis. Det er ikkje noko du kan læra frå ei bok.


Hus, hogge, tømmer og skog. Godal, Jon Bojer. I boka » Om det å lafte » nevnes sekskantlaftet slik jeg. For dager siden — Laft er en veggkonstruksjon av liggende tømmer, der stokkene legges.


To kommentarer til Roar Hauglids bok, Fortidsminneforeningens årbok. Denne boka held fram med granskande blikk. Variasjonen i laft er stor. Vi står andsynes eit svært omfattande tema.


Har ordliste og litteraturliste. Selg boken i stedet Naviger. Vi går gjennom det vi kallar kategoriar av hus, bruksføremål. BYGGER INNOMHUS: Laftehallen til Nore Laft ligger ved.

Utvalgt bok : Om det å lafte : Band : Om nyansar etter tid og sta stav og laft, eigenskapar i tre. Laftaren uttrykkjer seg i rørsler med eit verktøy mot materialar. Når huset er ferdig, ligg verktyet i ro. På denne måten har lafting og ulike laftetyper over generasjoner utviklet seg til en unik norsk laftekultur.


Browsing by Subject " lafting ". Norsk timbring og treskurd . Katalog yvi Norsk bondekunst og bondehandverk i tre. Lærebok i lafting. Boka deres Om det å lafte.


Hovedbiblioteket, magasin: av ledig. Plassering: Fagbøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.