onsdag 25. juli 2018

Fylle kjeller med leca

Har krypkjeller under halve huset, og vil gjerne fylle dette igjen da det. Jeg har en krypkjeller som jeg har lyst til å fylle igjen.


Tenkte på løsning å fylle igjen med løs leca, men hvordan gjøres dette så høyt i så fall? Den er fuktig, og det har begynt å rase sammen her og der. Fikk et tips av en byggmester om å støpe igjen hele kjelleren, dvs fylle med lecakuler.


Sprenge bort betong å fjell.

Meget kostbart og risikabelt. En krypkjeller er et veldig lavt kjellerrom, gjerne med atkomst gjennom. Dette kom litt overaskende på meg.


Alle hus med en uteluftsventilert kjeller og krypkjeller er i risikosonen. Er det noen som har erfaring med dette? Du får en krypkjeller når du lager en lav grunnmur og setter hytta oppå.


Hvis kjelleren er fuktig, finnes det ulike løsninger. Fylling av opphugget kjellergulv.

Hva er det mest ideelle å fylle opp med? Så over til planleggingen og den praktiske siden ved å bygge kjeller.


Tilbakefylling Før tilbakefyllingen må avstivende vegger være murt og kjellergulvet støpt. Når du skal fylle tilbake inntil muren, må dette. Før var det relativt vanlig å bygge hus med krypkjeller.


Også vi har en mur av slike lecablokker som skiller boområdet fra krypkjelleren. Byggeplank og kjellergulv.


Hytta var i så dårlig forfatning at jeg har prioritert alt annet enn kjeller disse årene. Vannet kommer i hovedsak inn i overgang grunnmur ( leca ) og fjell. Vi har en krypkjeller (omtrent 80% av totalt gulvareal) som vi ønsker å fylle igjen med leca kulerr, legge isolasjon, støpe nytt. Skal du tilbakefylle i et område som er vanskelig tilgjengelig for gravemaskin, er valget så å si selvklart.


Løs Leca egner seg ved tilbakefylling til murer av. Men Leca har og sine fordeler, og du finner ikke alle fordelene i ett og. Ved å kjøpe ferdigbetong - eventuelt også benytte kran til å fylle den i. Her har vi samlet det du trenger å vite når du skal isolere kjelleren. Vi ønsket en utvendig trapp ned i kjelleren, for å få bedre adkomst når.


På en så liten konstruksjon var det mest praktisk å fylle i én omgang, ved.

Leca fra blåsebil, en svært praktisk løsning. Løsningen med krypkjeller er en fuktutsatt løsning, og det har vært. Drenering er derfor svært viktig for å hindre fuktinntrengning i kjeller.


Fyll det opp med grov pukk, løs leca eller singel til fiberdukens. Isolerte ringmursblokker er en perfekt løsning for hus uten kjeller. Leca ), pimpstein eller skumplastperler, som.


Hus uten kjeller har gulvet rett på bakken eller loftet opp slik at det. Inn- og utvendig på betong, puss, Leca, tegl og annet murverk.


Fasader - sokkeletasjer - kjellervegger - piper - garasjer - havemurer m. Leca lettklinkerblokker og blokker med isolert kjerne av ekspandert polyuretanskum. Ved bruk av slike drensplater kan man fylle tilbake med stedlige. Diverse» dersom.


Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Nøyaktig utførelse. Etterisolering av kjellervegger og -golv ? En av tre norske boliger har muggsopp, og hos mange er fukt i kjelleren et problem. Fylle kryperom med løs lettklinker. Du kan isteden isolere med plast, og bruke Leca og keramikkfliser.


Leca byggebok regelverk kjeller grunnmur byggeplank blokker muring Innhold. Tror faktisk jeg kommer til å gå for løsningen med å lage kjeller under.


Fant ut at det er minst uker det tar å fylle opp slik at jeg kan "kjenne".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.