onsdag 26. september 2018

Herdetid betonggulv

Jeg har støpt gulv fundament ute i betong. Jeg skal bygge bod oppå der og lurer på hvor lenge gulvet må herde før jeg kan feste vegger og. Herdetiden vil være klimaavhengig, men det bør regnes minimum døgn. Har lagt plast over nå.


Norge fått skader på betong. Mange av dem skyldes at man ikke har tatt vare på betongens iboende egenskaper ved utstøping og herding.


Samtidig vil en støpt plate også være utsatt for stor avdamping under størkning og herding. Husk at betong utvikler varme ved herding. Da trenger du å vite litt om tørking og herding av betong, særlig om du støper større konstruksjoner. Knapt noen konstruksjonstype av betong er så hyppig gjenstand for.


Herdetid betonggulv

Tildekking med plast umiddelbart. Før betong tildekkes skal relativ luftfuktighet (RF %) måles og godkjennes. Når det gjelder mekaniske egenskaper så som trykk- og strekk-fasthet, E-modul og kryp, så er det ingen vesentlige forskjell på SKB og vibrert betong sånn som.


Merk at punktene forskaling, støping og herdetid skjer i flere omganger, én gang per støp. Sommeren er på trappene og det begynner å bli godt og varmt i lufta. Det slurves mye i. Under herding utvikles varme. I en betong som herder uten varmetap til omgivelsene vil temperaturen øke.


Herdetid betonggulv

Denne egenoppvarmingen kan føre til en økning på. En måneds membranherding, eller ukers herding under plastfolie, kommer i tillegg når man skal bedømme tidsrommet fra betongen støpes til belegget kan. Slik blir det for mye betong på midten. Når betongen har startet å herde, etter ca.


Etter herding beholder det sin fasthet og stabilitet, også under vann. Materialene er som regel gips, kalk, pozzolan eller portlandsement. For betong brukes oftest. Så fortsetter den å herde til den er gjennomhard.


Større enn kohesiv styrke på 25. I samsvar med FeRFA kategori 6. Tilslaget, sand og stein, utgjør. Tykkelse påstøp.


Ny betong skal herde i minst uker før maling og være fri for smuss, olje o. Kan TEClime tre eller andre materialer mot betong ? Tette hellimte belegg på for fuktig betong : ▫ Limet forsåpes (hydrolyse) av høyt alkalisk fuktnivå og mister heften. Noen belegg sveller. På nytt betonggulv.


Enten du bygger nytt med støpt gulv, eller rehabiliterer et gammelt ba er det betong med innstøpte varmekabler som gjelder. Tilgjengelig moderne slipeutstyr gjør at slipte betong i dag er mer aktuelt enn noen gang.


Også slipte betonggulv har etter hvert blitt mer og mer ettertraktet og. Vannherding i dager. Fuktede fibermatter anbefales. Fiberarmering for å fordele og dempe.


Betong må være herde i svært fuktig miljø. Tørking og herding. Et av særtrekkene ved betong er at den skal tørke langsomt for å herde og bli så sterk.


Uttørkingsforsøkene til romluft med betong basert på Norcem Standardsement FA ga noe. Hva skjer hvis jeg blander inn for mye vann? Du får en lavere motstand og flere sprekker. I likhet med betong og sementgips består Combimix avrettingsmasse i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.