mandag 8. oktober 2018

Grunning høvlet tre

Vi anbefaler deg å ta. Vi deler inn i uhøvlet eller høvlet, furu eller. Derfor er det viktig at nytt tre grunnes med en olje som trenger godt inn i virket. Påfør sopp- og algedreper.


Grunnes med Drywood Mesterens Hus- grunning. Dette er svært. Fet grunning kan gi blærer ved soleksponering.


Problemet kan reduseres ved å gå over kantene med grovt sandpapir og behandle dem som høvlet treverk med grunning og ekstra strøk med maling eller beis. Brukt det på både hvitt tre og trykkimpregnert topprekke som hadde begynt å flasse. Grunningen kan benyttes på både høvlede og uhøvlede.


Klar visir anbefales til høvlet virke, var i allefall slik før. Blir og noe hardere. Beis bare to- tre bord av gangen, i hele bordenes lengde, og arbeid vått-i-vått.


På høvlet treverk, eller detaljer som en høvlet kant på liggende kledning. Velg grunning ut fra underlagstype, påkjenninger og valgt toppstrøk.


På høvlet kledning, eller kledning med høvlede detaljer bør du påføre tre strøk. Les også: Hvor ofte bør du male hus av tre utvendig? Antikvaren anbefaler å grunne med visir klar, og tre strøk med oljemaling. Som rett og slett bare anbefaler meg visir grunning og dekkbeis.


Husk alltid å mette endeveden av panelet, altså nederst på veggen, ved å legge på godt med maling, eller grunning hvis det er tørt. Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder.


Selv om treverket er impregnert, har det godt av. Når alle sider av et trestykke males, er det umulig å unngå sprekker og brudd i. For å sikre lang holdbarhet er det viktig å påføre nok maling på kanter og høvlede.


Grunning høvlet tre

Spørsmål 4: Når skal treverk grunnet med Jotun VISIR ferdigbehandles? Mal strøk (strøk på høvlede flater) med DRYGOLIN ULTIMAT VINDU. For høvlet treverk påføres ett strøk, spesielt.


Scanox AS BUTINOX FUTURA GRUNNING 3L 449. Til grunning av både høvlet og uhøvlet treverk. På lager hos varehus. Binder løse trefibre og sikrer god heft for videre behandling.


Grunning høvlet tre

Gjøco Husvask før grunning. Produktet inneholder middel mot. Rør godt om før bruk. Benyttes VISIR Oljegrunning pigmentert under en transparent beis kan dette gi en annen. Anbefalt, høvlet tre.


Utegrunn er en tradisjonell matt grunning for tre utendørs. Tørketider: Overmalbar etter ca. Toppstrøk: Optimal. Visir Oljegrunning klar brukes når treverket grunnes i den kalde årstiden.


Grunning høvlet tre

Tidligere behandlet og nytt uhøvlet. Nytt høvlet treverk : strøk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.