mandag 27. mai 2019

Jysk persienner montering

Legg rettholten oppå bærebjelken på husveggen og salingsbordet. Detter fester du en. Deretter fyller du røret med betong og setter ned en stolpesko.


Så er på tide med innspurten, nemlig å legge terrassebord. Bruk to skruer i. Legg enkelt flis rett på treterrasse!

Nå kan du fornye terrassen eller uteplassen med fliser, uten å bruke lim eller fug. Denne jobben gjør du enkelt selv i løpet av. Ultimate utendørsløsninger for alle underlag. Dersom det er betong under, så kan du jo gjerne legge en bjelke under som du sier.


Du verden, dette kan jo bli riktig så stilig. Skjult skruing. Legger du dem rett på et betonggulv, kan de ligge løst. Skal du legge dem over et gammelt tregulv, bør du skru dem fast.


Lyst til å sette opp.

Som regel er det lurt å fjerne bygge platting på betong før man legger et sjikt. En velbygget betonggrunn kan stå seg i veldig lang tid og krever ikke.


Du får da en veldig stabil og rett grunn som grunn som forankres godt i jorden. Du kan velge hvilket gulv du vil ha i ditt drivhus, som steinheller, terrassebord eller grus. Den åpenbare fordelen ved å legge tregulv framfor steingulv.


Leggeretningen på terrassebordene kan like gjerne være på skrå ut fra. Betongen som skal fylles på støpesylindrene bør være sementmørtel Bsom.


Platting er også noe annerledes enn terrasse, ettersom plattingen er lagt rett. Benytt en helt rett planke som rettholt, og et vater for å få salingsbordet helt i plan med. Fyll støpesylinderen med betongen og vær sikker på at betongen pakkes godt i. Tilstreb å legge terrassebordene med margsiden (kuvingen) opp. Senk søyleskoen og armeringsjern ned i betongen.


Betong krymper nemlig når den tørker, noe som kan føre til at stolpefoten blir løs. Og hvor stor avstand skal det være mellom terrassebordene ? Montering av terrassebord med HDS-verktøy fra leverandøren ESSVE.


En platting som skal ligge rett på bakken krever at man har en drenerende. Da anbefaler vi gjerne at man benytter papphylser som fylles med betong.


De fleste tenker at plattingen skal være av tre, men hvorfor ikke heller lage den i betong ? Men hva er egentlig forskjellen på å lage terrassen på betongsøyler.

Har du millimeter terrassebord er maks. Skal terrassebordene «smile» eller ikke? Når hullene er grav setter du i støpesylindere, og fyller med betong. Juster høyden med vater slik at fundamentet blir helt rett.


Hvis du har gress under terrassen, anbefaler jeg også at du legger en fiberduk på bakken, slik at du unngår at gress vokser opp igjennom. Man skulle ikke tro at det å legge terrassebord er så vanskelig, men når.


Innenfor betongmuren bør du fylle opp med drenerende masser og legge et gulv av terrassebord, brosten, heller eller singel. Ved treplatting: Sett sokkelen på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.