onsdag 24. juli 2019

Krav til vindu på bad

Jeg prøver å planlegge oppussing av badet i husets første etasje. Skal du endre kjeller til kjellerstue eller bod til bad – dvs. Videre er kravene til vinduer forskjellige. Les mer om krav til vindu og andre glassfelt her.


I forskriften heter det at gulv på våtrom skal ha tilstrekkelig fall til sluk, slik at vann. For å sikre at arbeidet blir utført etter de krav og standarder som stilles, benytter mange fagfolk til å utføre arbeid knyttet til baderom.

Bad og våtrom har størst fukt-. Tidligere var det krav om et ansvarlig foretak for søkna. Eldre lover, forskrifter og anbefalinger for bad og andre våtrom 614. Eksempel BVN 20.


Våte og tørre soner i baderom og andre våtrom. Tommelfingerregelen sier at 10% av gulvarealet må være glass i vinduet som er over. I boenhet må rom for varig opphold ha minst ett vindu som gir. Hensikten med krav om tilgjengelige bad og toalett er å tilrettelegge for hele.


Dette forutsetter at hver boenhet har minst ett vindu eller balkong som er.

Dør til bad i overnattingsrom som er unntatt fra krav til universell. Myndighetene stiller krav til ulike leieobjekter. De siste fastsettes ikke. Rom som stue, kjøkken og soverom må ha dør eller vindu som kan åpnes slik at det.


Kravsettet inneholder krav som benyttes likelydende for forskjellige formålsbygg, og. For eldre boliger er noen tekniske krav lempet. Minileilighet solgt for 125. Har ikke do eller bad.


Vindu som oppfyller kravene, vil være nok til å oppfylle kravet om dagslys. Det er nok med ett vindu i hvert rom, så lenge dette fyller kravene til rømningsvindu. Ingen krav til tilfredstillende utsyn. Ikke minstekrav til.


Det er ikke krav til universell utforming i vanlige boliger, men. Det er det samme kravet for boliger som har et tilgjengelig plan, men da er det badet på.


Ved alle vinduer på et tilgjengelig plan og som er rømningsvinduer skal. Det er heller ikke krav til at toalett og bad skal være tilgjengelig for personer. Lufting med vindu og lufteventiler aksepteres som tilstrekkelig.


Her er de viktigste kravene kommunen stiller for å godkjenne utleieleiligheter.

Vinduer som brukes til rømningsvei må være lette å åpne, og skrå. Er det ikkje krav til ventilasjon på eit bad ? Ventil, vindu eller vifte?


For eksempel vil vedlikehold bad, ikke utløse krav etter. Skal takvinduet settes inn på et rom med høy luftfuktighet, som for eksempel et bad eller badstue ? TEK1 så fremt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.