mandag 19. august 2019

Montere dekkbord

Montere dekkbord

Vindskier og dekkbord er rammen rundt huset. Disse detaljene er svært utsatt for vær og vin og krever oftere og grundigere vedlikehold enn veggene.


Den er i sin tid montert med et par spiker, og er derfor lett å slå av. Nå kan den ferdige vindskien med dekkbord monteres. Her viser en tømrer deg hvordan du tilpasser og monterer nye.


Dessuten tjener vindskiene som underlag og spikerslag for dekkbordene, som skjuler tekkingens avslutning. VINDSKIER OG DEKKBORD. Etter Shingel monteres vindskier og dekkbord.


Ved nyinstallasjoner er det nå påbudt å montere lekkasjestopper. Lastet opp av MAXBO - Godt gjort! Montering av gesimsbord og pannebord. Det må monteres beslag på dekkbord.


Huset er etasjer høyt på fremsiden, det er god tilkomst for stillas, da det er flat innkjørsel. Arbeidet innebefatter også montering av dekkbord på toppen av vindskia. Ved takoppløft monteres forkantbordene på akkurat samme måte. Se filmen på monter.


Montere dekkbord

Til mønekammen er det vanligste 36xeller 48x 9. Svært ofte blir platetak montert med for dårlig utlufting mellom plata. Skottrenne skal monteres etter renner og over takfotbeslag. Om ønskelig kan man montere et dekkbord i forkant av de utstikkende takbjelkene Y. Dette dekkbordet skal dekkes av takplatene, og må flukte med vindski. Hvis ikke bør stolpene festes til gulvbjelke og dekkbord med.


På sidene monterer du avstivere slik at du får samme gode feste der. Skal du bygge rekkverk med liggende lekter monterer du først. Alternativt kan du feste et terrassebeslag mot veggen.


Dersom du starter i forkant må du vurdere om dekkbordet (som skal skjule bjelkene) skal. Dekkbord til underkant av terrasse og altanrekke. Les dette før du begynner å montere terrassen.


Dette forutsetter at det på bjelkelaget legges et dekkbord for å få feste for klipsen. Sørg for å følge temperaturforslagene ved montering for å tillate utvidelse og sammentrekning av Trex. Isolaft varianten av Loxit stokken på hver side – før dekkbord.


For å sikre et tett bygg – er det viktig at utvendige dekkbord blir montert. Legging av skifer. Tilpassing av vindski og montering av dekkbord og mønebeslag.


Ved utendørs lagring skal produktene. Husk at prefabrikkerte rekkverk system ofte er lettere å montere enn tradisjonelle tre rekkverk, men. Det er viktig at tørre CU bord ikke monteres for tett. Kapp til og fest håndlist.


Montere dekkbord

Plankegulvet monteres deretter. Avslutt med å montere dekkbord i skjøten. Bordene monteres vanligvis stående. Velg et alternativ. VIDEO: Den gamle vindskien må skiftes. Den er råtnet, fordi den ikke er montert riktig, og fordi. Skinna kan monteres inni en vegg. A) Man trenger ikke montere dekkbord, men man kan gjøre det, om man ikke ønsker å se lys i spalten mellom dørblad. Kledningen monteres som over- og underligger.


Den benyttes også til vindskier, hjørnekasser, dekkbord og omramming rundt dører – og vinduer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.