mandag 30. september 2019

Parafinlampe vegg

Noen steder ble møtene holdt med stearinlys eller parafinlamper som eneste. Der har de funnet hundre år gamle aviser, parafinlamper fra før revolusjonen og. Den usedvanlig sterke. Gløden fra gamle parafinlamper og varmen fra vedovner og peis.


Kaffen og konjakken.

Det gjelder også i omsetningen av gamle og brukte ting. Ved å kombinere generell belysning med flere mindre lyskilder, skapes rom man trives i. Her finner du alt fra taklamper i gammel stil, til utendørsbelysning og. Samtidig er vi ikke lenger like vant til å håndtere ovn, peis, parafinlamper og andre gode, gamle varmekilder.


Mange av oss bruker denne typen. Rosemale boller, gamle møbler, gammel skuvseng, rose- malte gamle kister, flott. NSB parafinlampe.

Finn i Postvogna. Storms en fremadstormende! Grav ut de gamle parafinlamper og skalke lukene. En gammel parafinlampe får igjen sin fordums prakt, bare se før og etter bildene!


Parafinlamper har belyst mange husholdninger gjennom årene og fortsetter å. Slik fungerer parafinlampen : Du løfter først av brennerrøret og skrur deretter av selve brenneren ved å dreie den mot. Kosmosbrenner Kosmosbrenner med veke linjer. Pakker ekstra godt og sender over hele landet.


Det er noe nostalgisk ved å fyre opp den gamle parafinlampa og kjenne den stramme lukten av parafinos, blandet med en odør av brent veke. Ei lampe som minner om gamle parafinlamper. Kan brukes både inne og ute, og med enten ledning eller oppladbare. Slike lamper ble brukt allerede i Det gamle Egypt og er enkelte.


Har du arvet en gammel lysekrone eller funnet en kul 50-talls lampe på loppemarked som du vil bruke, men som ikke virker? På lampeverkstedet til Majorstuen. Flott gammelt veggur.

Eske med masse deler til gamle parafinlamper, se foto. I dag åpnet Hansstugu brukt og antikk for sesongen! Disse to måtte bli med hjem og bo hos meg. Etter litt pussing og stell ble de som ( gamle ) nye.


Gamle former brukte plante- eller dyreoljer som ble sugd opp av en veke som ble tent på. Kjente former var oljelamper og koler, senere parafinlamper. Som en surrogatordning fikk de leie den gamle husmannsstua på Vrangen.


Foto: Emma Mattsson. PARAFINLAMPE : Det gamle er det nye nye. Gamle brennere er effektive, men må være uskadet og ren. Hvis en gammel veke sitter fast i en brenner som er ellers uskadet, ikke prøv å trekke den ut, eller bruk.


Skal lakke gamle parafinlamper, etter å ha pusset dem opp. De er fra krigens dager og den ene er tysk. Har tenkt å ha dem på hytta og bryr. Meget pen parafinlampe til vegg. Vegg parafinlampe.


Det vart slik at Tysnes Gamleheimslag overtok den staselege gamle. Men det var ikkje utan vidare parafinlamper på romma til bebuarane. Gamle parafinlamper skaper også en hyggelig stemning. Mulighetene er mange for en lysere hverdag.


Når boligens grønne rom skal designes, så velg kvalitet. Parafinfabrikken: Dette bildet viser den gamle parafinfabrikken i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.