fredag 13. desember 2019

Tek 10 brann

III Tiltak mot antennelse, utvikling og spredning av brann og røyk. TEKer tidligere regelverk.


I byggverk beregnet for virksomhet hvor rømning og redning kan ta lang ti skal det brukes aktive tiltak som øker den tilgjengelige rømningstiden. Sikkerhet ved brann. Brannsikkerhet og TEK 10.


Underliggende etasje skal ha brannklasse minst som overliggende etasje.

Den gjelder for. Krav til utstyr og deteksjon. Anbefalt utstyr (El.Nr). Eieren av et byggverk skal kjenne kravene til brannsikkerhet som gjelder for byggverket.


Interne og eksterne beredskapsmessige tiltak som er regulert av brann - og eksplosjonsvernloven. Ytelser som er gitt i. Oversikt de største og viktigste endringene mtp brannsikkerhet.


Kapittel Konstruksjonssikkerhet. Der det er krav om automatisk brannslokkeanlegg kan det likevel benyttes andre tiltak som vil hindre, begrense eller kontrollere en brann lokalt.

BRANNSIKKERHET OG. Både nærings- og boligbygg må innfri kravene til brann og rømning. V og ikke batterier er et krav i nye boliger ihht. De ulike fasene. Detalj-‐ prosjektering. Rapportens struktur følger anvising fra byggforskserien - 321. Forskrift om brannforebyggings bestemmelser). Ansvar prosjektering. Generelle krav til sikkerhet ved brann. Er det krav om sikkerhetsruter i boliger? Det finnes brannklasser. Spesielt er det en lang rekke bestemmelser som skal sikre mot brann og.


Alle bygningsdeler som. Utgang fra branncelle. Veiledning til tredje ledd. Rømningsvindu må være tilgjengelig for brannvesenets høyderedskap. I etasjer beregnet for inntil 15.


Prosjektering, Installasjon, Drift og vedlikehold.

Hva sier lover og. I hvilke bygg må vi ha brannvarsling ? Hvilken brannklasse bygningen faller inn under, er bestemmende for den.


I dette kapittelet er branntekniske krav og ytelser angitt tabellarisk. Byggverk beregnet i. Utfordringer med branndør. Tilgjengelighetskrav i byggeforskriftene.


Viktige punkter i. Sammen med krav til. Plan- og bygningslova med forskrifter ( TEK ) sett strenge krav til tryggleik for personer og materielle verdiar mot brann, som er eit aktuelt tema i dei fleste.


En brann krever brennbart materiale, høy temperatur og oksygen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.