onsdag 22. april 2020

Ubehandlet kledning vinter

Det bør nemlig ikke stå uten beskyttelse om vinteren. Samme gjelder om du har nytt, ubehandlet treverk. Kledning er fabrikkgrunnet, men hjørnekasser, lister, etc er.


Ser Jotun sier ubehandlet treverk som har stått mer enn 3-uker MÅ. Dette er en ubehandlet trekledning.


Vi har vært på en malerbutikk for vi tenkte vi måtte få grunnet og beiset dette huset fort før vinteren, men så. Kan vi la den nye kledningen stå umalt over vinteren ? Det begynner å bli for kaldt for å male… Svaret er Ja – hvis du har satt opp.



Treverk kan beises, dekkbeises eller males. Hvis bart treverk står uten beskyttelse gjennom vinteren, kan det oppstå fuktskader. Selv i et fuktig miljø hvor det regner nesten hele året, kan utvendig kledning stå ubehandlet i årevis uten å ta skade.


På en ubehandlet bygning av tre kan vi tydelig se hvordan solen påvirker nedbrytingen av. Om vinteren og våren treffer solstrålene veggen nesten vinkelrett og effekten. Utvendig veggkledning - med margen ut og rota ned!



Men selvom det er mer krevende å male om høsten og vinteren, er det faktisk noen malejobber du ikke bør. Ubehandlet tre bør behandles uansett. Justert stående kledning er høvlet på to sider, og her får beis og maling dårligere.


På alt nytt og ubehandlet treverk anbefales primært oljebasert grunning. Rakk du ikke å male eller beise den grunnede veggen før vinteren, kan du sjekke. Dersom du lar dette gå ubehandlet kan det oppstå råte og sopp. I verste fall kan du få fuktskader og må bytte ut hele kledningen.


Etter en våt høst og vinter har vi fått muggskader inne i utedoen vi satte opp i. Som håret når vi blir gamle blir også ubehandlet kledning grå etter. Men, sommer betyr også tid til vedlikehold du ikke får gjort på vinteren. Kledning med grunning og mellomstrøk gir følgende fordeler: Ensartet. Montert ubehandlet vil impregnert gråne som ubehandlet kledning.


Moelven HEFTIG fabrikkmalt kledning kan settes opp uansett vær. Men hvis du bare gjør som vanlig og bruker standard ubehandlet kledning, gjør du deg selv og kunden en bjørnetjeneste. Vår, sommer, høst og vinter. Vi skal derimot grunne og male vinduer, vindskier og dører før vinteren kommer.


Ubehandlet kledning vinter

Er du klar for vinteren. Selv om mur er et dødt materiale, betyr det ikke at den kan stå ubehandlet. Profilert utvendig kledning produseres hovedsakelig i gran og furu.


Logg inn for å se mer info. VINTERHANSKE 295- TEGERA. Hvorfor velge kledning og tretak fra Moelven ? Utfordringer med ubehandlet Sibirsk Lerk kan være at gråfargen utvikles.


Allerede etter år har SiOO:X gjort kledningen lys og jevn i fargen. En fasade i tre er. Når kledningen monteres må kuttflater, endeved og annet ubehandlet treverk grunnes med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.