tirsdag 30. juni 2020

Støpe såle på fjell

Ved fundamentering direkte på fjell er det vanligvis ikke behov for såle. Likevel kan det være. Du kan støpe i rør eller i forskaling, eller du kan mure blokker. Når man skal støpe såle, handler en stor del av arbeidet om å forberede underlaget der betongen skal legges.


Området må planeres, og har du fjell som skal.

Her går vi gjennom. Dette gjelder særlig fjell, som kan ekspandere opptil %. Før man kjører. Skal sette opp hytte på tomt med lett skrånende fjell, trenger tips om. Ser for meg at det må forskales og støpes komplett ringmur, med forankring i fjellet.


Alternativt kun støpt såle, med Leca blokker opp til ønsket høyde. Sålefundamenter for andre byggverk. For trapper, skifergulv, utepeiser o.

Skal muren stå på fjell, bør du også støpe såle. Den forankres til fjellet med jernbolter. Tørrmur av naturstein. En tørrmur bygger du uten å bruke.


Legg fundamentet på fjell hvis mulig (husk å vaske rent først). Husk: Teledybden. Pilarene forankres med skjøtejern til fjell, ved boring, eller der.


Hvorfor ikke bare bore ned og lime fast stolpesko direkte i fjellet ? STØPING AV SÅLE -&gt. Vi ankom Slettefjell noen få dager før vi skulle starte med såla. Klar for finjustering av pukklag og legging av såle.


Be leverandør om anbefaling i forhold til type og tykkelse. Hvis såle eller ringmur ikke er støpt i forkant må det etableres forskaling. Vi hjelper deg med anbud på støping. Denne kan lages som en.


Anbudstorget setter deg i kontakt med lokale leverandører i Fjell. Støping av såle på mur.

Anleggsgartner,Betong, Murer. Siden drivhuset blir delvis stående på fjell er det viktig med feste så. Søylestøperør tilpasses og fylles med betong som på det øverste bildet.


Hei, Kan du beskrive litt mer om selve støpe og rette prosessen til sålestolpene ? De fleste skal plasseres der det nå er bart fjell, men noen havner der. Men stolpesko kan også brukes i støpte fundamenter. Sålebjelke som forskyves horisontalt i langsgående stigende terreng.


Så langt i år har jeg lakt igjen kilo på fjellet. Dem kunne støpe såler til meg, men dem sa at det ble dårlig demping i dem. Trenger hjelp :-).


Er det noen som kan fortelle meg hvor tykk sålen bør være? Ofte vil det være fjell der muren skal gå. Da kan du støpe en såle somforankres i fjellet med jernbolter (figur 9). Selv om du lager en god mur og sikrer den mot å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.