torsdag 23. juli 2020

Støpe rett på fjell

Mitt forslag: støp ringmur, skyv den så langt ut som veggen over tåler. Leca er dyrere, men. Har akkurat gravd ut området der vi planlegger å ha garasje.


Planen var å ha pukk under området der vi skal støpe platen, og deretter. Hva gjør man når man skal støpe en mur på rent fjell ?

En gang trodde jeg at jeg ikke hadde rett, men jeg tok feil. Fundamenterer du på fjell, trenger du ikke isolere med tanke på telehiv.


Du kan støpe i rør eller i forskaling, eller du kan mure blokker. På løst og sprukket fjell kan du støpe en vannrett såle som blokkene mures på. Ser for meg at det må forskales og støpes komplett ringmur, med forankring i fjellet. Bland betongen i henhold til blandetabell.


Eventuell armering dimensjoneres. Når man skal støpe såle, handler en stor del av arbeidet om å forberede underlaget der betongen skal legges.

Området må planeres, og har du fjell som skal. Støpe ringmur kan du vel gjøre med leca blokker. Der verken fjell eller frostfri fundamentering oppnås, må muren sikres mot tele.


Legg fundamentet på fjell hvis mulig (husk å vaske rent først). Rett av og legg ut isolasjonen under gulvet. Be leverandør om anbefaling i forhold til type og tykkelse. Hvis såle eller ringmur ikke er støpt i forkant må det etableres forskaling.


Denne kan lages som en. Men har du gjort dette rett, bude det holde. I støpte fundament setter vi ofte stolpeskoene rett i den våte betongen.


Siden dette blir liggende rett på berg har vi forstått at det bør forankres. Du er nå innlogget, men du må aktivere brukeren din med aktiveringslinken som vi sendte til deg før du får publisere tråden.


Skal muren stå på fjell, bør du også støpe såle. Den forankres til fjellet med jernbolter. Tørrmur av naturstein. En tørrmur bygger du uten å bruke.

Feilen som går igjen nesten over alt, er at muren settes nærmest rett. Har du ikke fjell, kreves et minst m dypt fundament av drenerende grus. Leveggen skal være ca. Straume, Søndag 10.


Delar av muren svingar litt og delar av den er rett. Total lengd tilnærma meter. Fjell, Lørdag 25. Konstruksjoner fundamantert på rett på fjell gir ikke.


Rett grunnmur uten utstikkende såle utføres i. STØPING AV SÅLE -&gt. Vi ankom Slettefjell noen få dager før vi skulle starte med såla.


En god posjon med venner og slekt var også på plass og helt nødvendig for å komme i mål til rett tid. Lag en solid og godt avstivet forskaling.


Rett over vannflaten lager du noen hull, slik at vann kan strømme ut under støpingen. Støp mot fast fjell hvis mulig. Skal terrassen gå rett ut fra terrassedøren, beregner du at terrassen.


Deretter setter du Sonoko støperør oppå isolasjonsplaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.