tirsdag 8. september 2020

Texstyle

En sliten trapp kan bli som ny, men det er flere alternativer - og store prisforskjeller. Det stod mellom å kjøpe en ny trapp eller å pusse opp den gamle trappa. Det er nok sjelden at man bytter trapp uten å pusse opp litt mer. Ikke rekkverk men to veggmonterte.


Jeg fikk pusset og lakket trappen min, og betalte 4kr per trinn, pluss moms. Jeg har malt vegger og trapp, uten å slipe først, for vi hadde gammelt lineoleum som jeg malte.


Texstyle

Poenget er i alle fall at dere slipper å slipe og male OG at dere kan få mørkt tre! Har malt mye uten å pusse en meter :).


Prosessen med å male en tretrapp skjer uten dannelse av en overflatefilm. For å pusse overflaten på trappen foran lakken, brukes finkornet sandpapir. Totalt 2xtrinn. Trappen er i heltre Ask.


Texstyle

Tette opptrinn, og undersiden. Derfor vil vi pusse den ned og male etterpå. Der har vært montert en rullestolheis i den og i kombinasjon. Vi valgte å bruke stjerner gulvmaling, som er en meget slitesterk maling som dekker godt på slette overflater.


Den renner fint utover. I dette huset skal vi male trappen. Trenger du et lite dytt for å komme i. El_Dux: Er det lurt å pusse på ny lakk, for så å male nytt strøk? I denne videoen kan du se hvordan du skal gå fram for å male den!


Pusse opp badet: Hvilket toalett skal jeg velge? Siden du ikke liker glans, ville jeg gått for 20glans. Skal du slipe, olje, lakke eller male en trapp må flatene være rene og tørre. Vi var usikre på om vi skulle pusse trappa helt ned og lakkere den eller male den.


Ytterligere pussing ville kreve svært mye jobb. Og skulle trappa. Vi hjelper deg med anbud på furutrapp.


Ofte blir det faktisk billigere å kjøpe ny trapp uten slitasje og knirk, enn å leie inn en håndverker til å male den gamle. Det aller første vi gjorde da vi skulle til å pusse opp trappen, var å. Men i løpet av et par dager kan du lett pusse opp trappa slik at den igjen blir pen å se på. Hvor varmt skal det være før du kan male huset?


Holder på å pusse opp trappa, så langt så har jeg: Brukt. Har startet på pussejobben, men jeg pusser å pusser på trinnene uten den helt store framgangen.


Plana er å male vangene hvite og beise trinnene med en hvit. Forstår du er lei av lakkert furu, har selv mala trappa vår. Du kan jo pusse ned trinnene og lute dem, så blir de ikke så fort slitt.


Texstyle

Så kan du male. Nå om dagen bugner det av muligheter og farger for deg som skal pusse opp. Har du planer om å pusse opp den gamle slitte trappen ? Renoveringen gjøres uten andre store inngrep i trapperom, kun maling av vanger og fornying av trinn.


Det er også denne type kalkmaling som er best egnet for å male på tekstil eller skinn. Kjøkkeninnredning, fliser, trapp, dører o. Har slitt med overvekt hele livet, uten egentlig å spise veldig usunt.


Ps: Hvis du velger å pusse trappen først, husk å vaske med litt vann og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.