mandag 19. oktober 2015

Rullestol bredde dør

Alle dører skal ha fri høyde minst m. Ref Publikumsbygg veileder. Hvor mye plass trenger en rullestolbruker for å ta seg gjennom en dør, snu. Da trengs en bredde på 1centimeter og en lengde på to meter. Dimensjoneringsgrunnlaget tar utgangspunkt i en middels stor rullestol, der.


Nok plass til å manøvrere manuell og elektrisk drevet rullestol. Ikke motlys og blending. Repos foran inngangsdør skal være stort nok til å åpne dør fra rullestol.


Rullestol bredde dør

Ha gode kontraster på golv, vegger, dører og innredninger. Inngangsdør og dører i kommunikasjonsveier skal ha fri bredde på. Nødvendig fri bredde på dører til og i kommunika. Gangatkomst må ha tilstrekkelig bredde og tåleevne for den bruk som er forutsatt.


Rullestol bredde dør

Rullestol bredde dør. Plass foran dør. Manuell åpningskraft. Det skal være plass for rullestol der det anlegges sitteplasser.


Strekninger under m der det ikke er dør, kan ha fri bredde på minimum 1. I følge byggeforskriften TEK skal døråpningens frie bredde i en utvendig dør nå utgjøre 8mm. Foran en dør som slår utover skal det være snuareal for rullestol i. I lange korridorer skal det avsettes tilstrekkelig areal til at to rullestoler kan passere hverandre. Korte strekninger under m, der det ikke er dør, kan ha fri bredde.


Minimum m fri. For rullestolbrukere med ledsager kan det for kortere strekninger tillates større stigning eller høyere kanter. Det endrede minimumskravet til dørbredde tar høyde for at en elektrisk rullestol kan ha en bredde på opp til cm.


Rullestol bredde dør

Etreningssenter har ikke økt dørbredden fra. Er det ulike krav til dørbredder i boenheter med krav om tilgjengelig boenhet og. Dvs at kravet om 8m fri bredde (tilsvarende 9M dør ) gjelder internt både for. Dører til og i …. Helling må være slakere enn 1:1.


Dersom man skal åpne dør fra rullestol eller benyt- ter andre. Bredden bør være minimum m. Forskriften er funksjonsbasert og stiller således ikke eksplisitt krav til dørbredde, men bredden på en rullestol er dimensjonerende for kravet til. Har passasjer tilstrekkelig bredde for rullestolbrukere ? Har gulv, vegger og dører kontraster som gjør det lett å orientere seg og finne frem? Er dørterskel i felles ytterdør og dør til bolig- avrundet og har maks høyde.


Tilgjengelig boenhet skal være dimensjonert for rullestol på inngangsplanet. Lange korridorer avsettes areal til to rullestoler kan passere hverandre, m. Tydelig kontrast av dør. Ved bruk av denne rampen kan rullestolbruker lettere få tilgang til fore eksempel balkong.


Fri passasjebredde. Utadslående dør og ekstra bøylehåndtak på innsiden av døren, på. Kant på fallporten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.