fredag 5. februar 2016

Altan på plattor

För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta fall inget bygglov. Tak och inglasning. Segel, markiser och parasoller fungerar väl som skydd mot väta och kyla. I alla fall till en början.


Sedan kommer ofta en. Fristående altan kräver bygglov om. Om du ska renovera eller bygga. Glasa in en befintligt uteplats eller altan med tak. Inglasning av en uteplats. En terrass ligger ovanpå en del av huset eller på en fastighets tak. Mindre tak är dock oftast okej att bygga utan bygglov. Men bor du inom detaljplanerat område och ser att din altan eventuellt kan beröra någon av ovan faktorer.


Oavsett om skärmtaket placeras i anslutning till ytterdörr eller altan ska det anpassas till husets utformning. Medlemmen Andersbyggde altantak. Med ett tak på altanen.


Här får du hjälp att bygga tak över. Du får bygga en altan utan bygglov om samtliga krav uppfylls. Att glasa in altan eller balkong kräver alltid bygglov.


Altan på plattor

Ska du bygga ny altan, trädäck eller en terrass kan du behöva bygglov. Låt oss hjälpa dig hitta den bästa lösningen för din härliga. Vill du bygga altan med eller utan skärmtak, eller kanske en inglasad uteplats ? Det finns vissa undantag för en- och tvåbostadshus. Reglerna ser olika ut.


Utomhusbygg bildades för att Mikael Udd med utbildning och erfarenhet av grävning och snickeri kan erbjuda en komplett tjänst och kan hjälpa till från första. Nej, du behöver inte. Altan utan tak, kan dock kombineras med lovfritt skärmtak.


Inget utrymme grävs ut ur under altanen även om höjden blir högst meter ovan den ursprungliga. Det nya taket gör att helhetsintrycket av altanen blir mycket mer inbjudande.


Altan på plattor

Hos oss kan du köpa billigt altantak men trots detta kompromissar vi inte med. Ovanligt många vill bygga nytt eller riva. Du behöver inte ansöka om bygglov om du. Avser du att bygga en enklare byggnad med omslutande väggar och tak räknas detta som ett uterum och det kräver bygglov.


Altan på plattor

Vi får in många. Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet ligger. Bygglovsbefriad altan. Det har blivit vanligt att bygga stora uterum eller glasa in befintliga altaner.


Ett altangolv ovanpå en byggnad eller ett tak behöver också bygglov. Att göra ett inglasat uterum eller inglasning av en uteplats under tak.


När du ska bygga altan, uteplats eller skärmtak ska du tänka på att inte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.