fredag 19. februar 2016

Lafting teknikk

Samling av filmer hovedsakelig om laft men og om annet relatert. Lafting og andre tradisjoner 7. For dager siden — Laft er en veggkonstruksjon av liggende tømmer, der stokkene legges med rot. Et lag stokker i veggene kalles et omfar (omkverv). Laftehytter, lafting av laftehus, håndverk teknikk (video).


Lafting teknikk

I stedet for at det ble laftet helt i hverandre, ble det jukset litt og lagt en kortere stokk i mellom, altså "lusa", for å. En typisk stokk som er generert fra «3D-Parameter». Illustrasjonen viser en stokk med normalt laft i hver ende.


I midten på stokken er det plassert et. TRADISJON: Laft er en go gammel tradisjon. Ordet laft betyr opphavelig hjørne. Teknikken har vært kjent i Europa i. Hovedforskjellen.


Lafting teknikk

Rundt om i landet finner vi mange eksempler på at bygg i lafteteknikk holder høy kvalitet. Hytter, stuer, stabbur og ikke minst stavkirker, som til. Denne dagen står tilbakeføring og oppbygging av en gammel laftet.


Der var videre opplæring innen lafting viktig for å kunne utvikle det til et. Bredt utvalg av skogsutstyr, båndsager, hjelpemidler og ulike typer verktøy, samt ulike treprodukter.


Anvisningen omhandler ikke teknikker for utførelse av hånd- eller maskinlafting. Spesialiteten deres er lafting. En gammel teknikk som går helt tilbake til vikingtiden, men som nå stadig øker i popularitet.


Lafting teknikk

Tradisjonell byggeteknikk – lafting er en gammel, kjent og kulturelt akseptert teknikk. Laftepasser med vater for kopiering og oppmerking. Godt egnet merkeverktøy for laftestokker, samt kopiering av listverk og lignende.


Du får opplæring i norsk lafting, knutetype: tapplaft, innkvartering, verktøyleie, teknikkdvder, kursperm og besøk på Maihaugen Friluftsmuseum. Store deler av den norske bygningsarven er bygget i laft.


Arbeidet setter store krav både til materialer, verktøy og teknikk. Det kan monteres. I tillegg til gammel. I boka får du gode råd om alt fra oppføring av. Byggforskserien gjør. Laft teknikk – den tradisjonsrike byggemåten, som bærer med seg det beste av byggeteknikk og tradisjo. Ecolaft filosofi er å utnytte de muligheter denne. BØRGEFJELL- LAFT a. Nord-Norges største produsent av handlaftede tømmerbygg. Forfatter, Bergenhus, Olav T. Velg og bestill. Målgruppe: Voksne.


Klassifikasjon. Denne boka held fram med granskande blikk. Variasjonen i laft er stor. Vi står andsynes eit svært omfattande tema.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.