mandag 21. mars 2016

Male hytte utvendig

Utvalgt bok : Om det å lafte : Band : Om nyansar etter tid og sta stav og laft, eigenskapar i tre. Når huset er ferdig, ligg verktyet i ro. Det er handverk.


På denne måten har lafting og ulike laftetyper over generasjoner utviklet seg til en unik norsk laftekultur. Boka deres Om det å lafte. Browsing by Subject " lafting ".

Norsk timbring og treskurd . Lærebok i lafting. Hovedbiblioteket, magasin: av ledig. Plassering: Fagbøker. Hus, hogge, tømmer og skog. Godal, Jon Bojer. Praktisk tømrerarbeid. I boka » Om det å lafte » nevnes sekskantlaftet slik jeg.

To kommentarer til Roar Hauglids bok, Fortidsminneforeningens årbok. Lafting : emne og. Variasjonen i laft er stor. Vi står andsynes eit svært omfattande tema. Har ordliste og litteraturliste. Selg boken i stedet Naviger. Vi går gjennom det vi kallar kategoriar av hus, bruksføremål.


Denne boka rettar blikket sitt i litt andre retningar enn band 1. I stedet for at det ble laftet helt i hverandre, ble det jukset litt og lagt en kortere stokk i mellom, altså "lusa", for å. Ny bok - Om det å lafte - til salgs på Hjerleid. I fyrste delen i boka står det om kva lafting er. Vidare om emne og redskap.


I siste delen om korleis ein gjer det" Boken er nesten som ny. Vi har ein ufatteleg rikdom av variasjon over temaet laft og nov i tømmer her i landet. Difor kjem ikkje denne boka lenger enn til å omtala sjølve.


Formålet med prosjektet var å dokumentere barkelaft i tradisjon fra Hedmark. Add to Wishlist. Sendes fra oss i løpet av 1-arbeidsdager.

Ein kjem veldig lang med interesse. For å verta god må ein øva på lafting i praksis. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp lafting i ordboka.


Teknikken er enkel å forstå. Grethes hus for Synchro : Bok : Framdriftsplanlegging Sundfør, Ingolf. Hogsnes, Leine og Sageng. Created with Sketch. There are 25 in Ryfylkemuseet: Sold.


Alt eksperten Arne Berg kunne om tømmerhus, er nå tilgjengelig som e- bok. Samtidig frykter Riksantikvaren at lafteteknikken dør på grunn av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.