torsdag 7. april 2016

Male spisebord

Bordet i båten min er litt stygt og skulle hatt seg et lag med lakk eller to. Er en flekk som er litt lysere og et par små hakk, i tillegg til at hjørner og.


Flekker på bord og stoler er ikke nødvendigvis en skade i treverket - spesielt ikke når det kommer til koppmerker i bordoverflaten. Hei, jeg fikk kjøpt meg et år gammelt spisebord som jeg mener på er laget av hardtre (Eik, Ask, e.l).


Beina på bordet er heltre av hardtre, men toppen mener jeg at muligens er en hardtre finér da den har en. Dette må isåfall pusses bort.

Bordet er mest sannsynlig massiv eik og lakkert, men bordplaten er. Hvis du har et favorittmøbel som det virker umulig å pusse opp, anbefaler Mimmi å få. Få jobben gjort!


Pusse opp gammelt bord Oppussing Gammelt. Deretter pusser du bordflaten godt og fjerner alt støv med en tørr. Du kan teste utseendet ved å snu bordet opp ned og påføre det på baksiden. Slik pusser du opp spisebordet.


Sett bordet i et rom med god lufting. Du kan gjerne stå ute så lenge det ikke er solskinn.

Dekk til gulvet med malerfilt eller papp. Ole viser en rekke prosjekter laget fra bunnen av med enkle materialer, mens Aleksandra viser. Hun pusser opp alt fra gamle trekommoder og skap fra 6 70- og 80-tallet, til nattbor stoler og bord. Plutselig var alle rommene i det nye huset vårt fulle av.


I dag kjøper jeg mye brukte møbler fra FINN som jeg kan pusse opp, sier hun. Halvgammelt spisebord fra Bohus ble “nytt” og unikt. Jeg er ikke så. Her etter puss, lakk og klarlakk.


Utendørs i hagen. For idag har jeg pusset og malt et veldig gammelt spisebord som vi skal ha i. Vi har pusset både pulten og bordbena, men siden bena skulle males så holdt det å pusse vekk lakken der. For at du skal få et optimalt resultat.


Spisestuen besto av et rundt spisebord med ileggsplate og fem stoler. En bandsliper gjør susen når en skal pusse ned glatte flater. Gammel maling er fjerna og bordet er malt, lasert og lakka.


Det gjelder bare å holde. Spør familie og venner om de har noen hyller, bord, stoler eller kommoder til. Bordet i amerikansk eik er laget av en møbelsnekker i Virginia, USA.

Lakken må løses opp, og møbelet må vaskes og stå til tørk før pussing. Vi har et Krognes spisebord som trenger litt oppussing. Vi er åpne for forslag om hva som blir best på slike bord.


Tungt å flytte på. Er du heldig, kan du ende opp med ny kommode, spisestue eller hylle, knapt uten at. På malte og lakkerte møbler bør du pusse over med sandpapir for å fjerne.


Kisten er vasket med JOTUN Spesialvask, pusset lett med sandpapir, avstøvet og påført to. Esra og Arber pusser opp Sommerhytta i skogkanten. Svampen eller kluten vris deretter hardt opp og tørk det av bordet etter noen. Er det mulig å bruke beis i fargen drivved for å få bort det "gule" i fargen?


For eksempel forvandlet Susanne et gammelt spisebord i tre til et fargespekter i ekte vintage-stil. Se bildet under. Bord som går i sjatteringer av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.