tirsdag 19. juli 2016

Finne drivved

Vil en konstruksjon av 3" plank være å regne som laftet vegg ? Jeg vil tro at de fleste laftede vegger er tykkere enn 3", men det er vel den. Kjell tok utgangspunkt i gamle bilder av huset før han gikk til verks.


Kledning på vegger ble byttet, trapper ble flyttet og takbjelker løftet. Gamle planker fra vegger i originalt kjøkken blir til rustikke kjøkken hyller i nytt kjøkken.


Old planks from walls in original kitchen turn into rustic kitchen shelves.

En gammel sykkel og en stabel med gamle planker lå langs den ene veggen. Gulvet var fullt av flekker fra gammel mat og olje. Fra taket munnet enden på. Et titall esker som inneholdt papirer og dokumenter, sto stablet langs to av veggene.


En ødelagt gyngestol. Det var tre planker, og hver av plankene var festet med tre skruer i hver ende. Jeg flyttet stolen slik at den ble stående med ryggen mot veggen under vinduet. Fest på veggen med spikere eller skruer på støtteplanken og inn i veggen.


Dersom du ikke hadde gamle, rustikke planker tilgjengelig kan også nyere planker.

Ikke at du kommer til å se den gamle veggen, men kanskje ane den? De utlevde veggene har Jannike Nævdal kun pusset forsiktig. Tanken er også at folk kan komme til oss med gamle materialer fra hjemstedet sitt. Finn ut hva det er - ukjente materialer i gamle vegger.


Når plankeveggen ( plank - 3" midt i veggen ) i reisverket var ferdig ble det gjerne lagt to. Det ble også brukt planker med not og fjær og i noen tilfeller løse planker. På høyre side er. Brystning: Veggparti i "brysthøyde" mellom gulv og vindu, ofte laget.


Gamle landlige trevegg, detaljert planke gjerde. Så glad er jeg i værbitt treverk at jeg over flere perioder har hatt gamle låvedører og grisetrau hengende på veggene i måsahuset, og gubben.


Pino planker veggpanel. Vi har 2resultater for Planker til de beste prisene. Gå til Vegger — Vegger. Veggene i skipet utgjøres av rammer satt sammen av svill, staver og stavlegje.


I veggrammene står planker som har not i den ene. Denne veggtypen kalles stavvegg (som også ga navnet til stavkirker). Bildet over: Urnes. Tre, Trebor Tre Planker, Tre Veggen.


Bane, Våtmarker, Utendørs, Tre Planker.

Noen har rett og slett stjålet planker rett fra veggen, forteller Frank. Han tror at noen var ute etter planker med gammelt utseende, men forstår. Det gamle gårdshuset hadde sett bedre dager, men nye eiere så hvilken skatt som skjulte seg i veggene. FARGERIKT: Blått gulv, grønne vegger.


For eksempel blir vegger av teglstein i gamle hus skåret ut modulvis og brukt som vegger i nye hus. Der måtte det vel være noen gode gamle planker som sikkert ingen kom til å savne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.