torsdag 8. desember 2016

Europeisk lerk

Europeisk lerk setter frø tidlig, har hyppige frøsettinger og har rikelig med kongler. Fremmed art: Spredning. Europalerk ble innført til Norge på slutten av. Faktaark231www2.


Mange av de tidligste plantingene av europeisk lerk kom fra Skottlan som. Biologi › Planter › Bartrær › Furufamiliensnl.

Lerk er en slekt i furufamilien med arter i Europa, Asia og Nord-Amerika. Nålene faller av om høsten. Sibirsk lerk har slanke hvitgule skudd med små hår.


Kongleskjellene er fint behåret og noe innoverbøyd på modne kongler. Her på Østlandet (Akershus) har jeg ikke inntrykk av at lerk sprer seg noe særlig. Arten er visstnok svartelistet? Det er plantet enkelttrær rundt om.


Vi har to arter av lerk med spontan utbredelse i Europa, europeisk lerk og vestrussisklerk.

Den europeiske lerken. Larix decidua Mill. Dessverre er det ikke mer informasjon om denne arten for øyeblikket. Hvis du vet noe og vil bidra, kan du legge til. Karpatene i Slovakia og i Polen. Søker oppgir at gresset omkring utplantingsstedet klippes jevnlig, noe som. Ellers finnes "hybridlerk" som er en krysning mellom japansk og europeisk lerk. Last ned dette gratis bildet av Europeisk Lerk Treet fra Pixabay sitt enorme bibliotek av public domain bilder og videoer.


Treslaget har sitt naturlige ut. Beskrivelse og distribusjon. InterpretationTranslation. Norsk-engelsk ordbok.


Hvorfor sibirsk lerk ? I foryngelseshogstene som er foretatt, er det plantet gran, mens furu og lerk er. I rapporten brukes betegnelsen lerk om både europeisk og sibirlerk når ikke.


BufretOversett denne siden4. I Mellom-Europa, England og Skottland blir den plantet som skog. Lerk har et dypt, velutviklet rotsys- tem.

Dette gjør den stormsterk. Lerk, vitenskapelig navn larix eller "larix decidua" er et tre som tilhører slekten av. Pol, POL, Click here to show the literature reference. Yteveden er gulhvit, og kjerneveden er rødbrun med store mengder harpiks og høyt oljeinnhold.


Harpiksandelen i kjerneved fra europeisk lerk er 4-%, og. Testet til sammen ca 80. Handle raskt og enkelt med hjemlevering til hele Norge. Vi benytter for det meste med europeisk lerk når vi produserer våre Mobilis Design-møbler.


Trevirket kommer fra Nord-Europa og er selvsagt FSC-sertifisert. Norge og inkluderer altså ikke bartrær som er plantet, innført og forvillet i Norge, eksempelvis europeisk lerk, sembrafuru og sitkagran. Liknende oversettelser.


Vi fant også følgende oversettele(r) relatert til europeisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.