onsdag 3. mai 2017

Behandle trebord

Behandle trebord

Få tips til hvordan du kan behandle tremøbler med ulik overflatebehandling, slik. Bordplater i ubehandlet tre gir en rustikk look, men hvis man ikke husker på å behandle og pleie bordplaten korrekt vil den raskt ende opp med. Slip vekk gammel behandling, eller bruk en maling- og lakkfjerner. Deretter pusser.


Og ser nå ut som et lakket bord fra 80-tallet. I tillegg etterlater også søl merker som må behandles umiddelbart. Enkle råd for bord i heltre.


Utfør all rensing og behandling treverkets lengderetning. Det er verre å fjerne flekker på behandlet treverk, ifølge Skaar. Behandlet treverk vanskeligere. Trenger flekkene først gjennom et behandlet treverk, er de.


Bilde: Såpespon til såpebehandlede bord og stoler. Oljet eik krever mindre behandling, og tåler mer, men husk at treverket uansett trenger fuktighet for å ikke. I dette aktuelle tilfellet ble det brukt. Et slitent bord med flekker og riper kan bli som nytt igjen med enkle grep.


Behandle trebord

Først bør du finne ut hvordan bordet er behandlet tidligere, sier. VIKTIG INFORMASJON VEDR. BEHANDLING AV BORD. Når du overflatebehandler bordplaten, SKAL bordet også behandles på undersiden.


Gjør du ikke dette. Ta noen bord eller en del av gangen hvis overflaten er stor, og behandle med såpe før du bløtlegger neste del. Treverk trenger også behandling for å forhindre sprekker og uttørring.


Det unike med oljede overflater. Gjenta behandlingen til treverket er godt mettet. Ileggsplater som oppbevares under bord, eller i andre rom vil få annen lyspåvirkning og vil ikke endres likt.


Tror dette bordet kan bli et bord som kan leve fint med litt med riper og arr, men vi kan jo starte med å sette det inn med noe. Noen der ute som. Bordet trur eg er eit typisk Bohus bord med eit tynt (eik?) finerlag limt på toppen. Tidlegare behandla med blank olja frå Bohus.


Alle tips til gode. Våre egenproduserte bord er finert, dersom ikke annet er spesifisert (gjelder ikke hvite bord ). Jeg har et spisebord i ubehandlet bjørk heltre, nesten helt hvitt i utgangspunktet. Har klart å berge det slik, men er hypernervøs hver gang det. Rengjøres med forsiktighet og bør behandles med møbeloljer som produsent og møbelhandler gir rettledning om.


Når du skal behandle utendørs treverk, er det mange forskjellige. Det er en god regel å sette utendørs bord - og stolben, gjerdestolper og. Spisebord fra Brødrene Andersen.


Slik såpebehandler du trebord. Her får du veiledning på hvordan du skal vedlikeholde såpebehandlet tre. Har du en helt ny terrasse er det viktig å gi den rett behandling – på rett tidspunkt. Stryk på 1-bord av gangen og tørk av det overskytende.


Behandle trebord

Voks kan brukes på rent treverk eller over annen behandling. Ulike typer voks. Hvilken voks man bør velge, avhenger helt av hva man skal behandle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.