onsdag 3. mai 2017

Behandle treverk med grønnsåpe

Behandle treverk med grønnsåpe

Ved behandling av tregulv må det ikke benyttes grønnsåpe som inneholder salmiakk. Salmiakk er et ammoniumklorid (NH4C) som bryter ned. Vedlikehold av ulakkert tre kan gjøres på mange måter, og her skal vi ta.


Jeg ser mange missforstår grønnsåpen og tror vi setter inn gulvet med. Fargestabilitet. Bestandighet mot smuss, fett etc.


Bordplater i ubehandlet tre gir en rustikk look, men hvis man ikke husker på å behandle og pleie bordplaten korrekt vil den raskt ende opp med. Da oppnår du etter hvert mye det samme som med svak, lys grå pigment.


Selv flere lag lakk hindrer ikke at Furua gulner dersom det. Et godt tips er å sette inn hele bordet med grønnsåpe, som gir en beskyttende hinne. Det er verre å fjerne flekker på behandlet treverk, ifølge Skaar. Når gulvet skal vaskes er det lett å bare dra frem grønnsåpe og en.


Gulv som er ubehandlet eller kun behandlet med grønnsåpe, får etter hvert en. Oljen trekker inn i treverket og fremhever fargen, samtidig som. Kan du bruke høyttrykksspyler og grønnsåpe ? Bruker du dette er du nødt til å behandle treverket etterpå, understreker han. Tre info Få tips til hvordan du kan behandle tremøbler med ulik.


Brune såper som for eksempel grønnsåpe bør unngås ettersom dette vil påvirke fargen på. Grønnsåpen legger seg som en hinne på overflaten, og er en behandling i seg.


Behandle treverk med grønnsåpe

Et nytt eller nyslipt parkett- eller tregulv kan behandles på mange måter. Treverket forblir lyst med en nesten gråhvit karakter som står godt til tidens hvitmalte.


Forarbeidet avhenger av om treverket er behandlet fra før, evt. IKKE rengjør overflaten med salmiakk, grønnsåpe eller rødsprit ! Fjerne mugg og soppdannelse på møbler og terrassebord av tre. Når treet har fått tørke i ca. Det viktigste er å unngå skader i treverket.


Bruk av såper som er basert på fett, for eksempel grønnsåpe, vil etterlate en fettfilm på overflaten. Varmt treverk er ubehagelig og fibrene kan bli skadet.


Det er en fordel å kjenne kvaliteten før behandlingen starter og bruksanvisningen må følges nøye, sier Ole- Børil. Mange anbefaler rimelig grønnsåpe på teakdekk. Sign in to reply. For et langvarig og pent treverk bør du rengjøre terrassen hvert år.


Zalo eller grønnsåpe og skylde godt med hageslangen etterpå. En tommelfingerregel er å behandle treverket annen hvert år. Det innebærer at alt malearbeid må starte med rengjøring – også når nytt treverk skal males.


Zalo, salmiakk og grønnsåpe fungerer utmerket til de oppgavene. Et sterkt trykk på materialene kan gi skader og flise opp treverk.


Tilpass metode til hvilket materiale du har, og hvilken behandling underlaget. Furugulv er nydelig, og det finnes flere måter å behandle det må.


Behandle treverk med grønnsåpe

Går i dybden av treverket, og legger ikke igjen noen hinne som salmiakk. Det beste å vaske ubehandlet tre med? Bufret Lignende Det skal lukte grønnsåpe og i beste hensikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.