tirsdag 28. november 2017

Hvordan skjære en tømmerstokk

Programmet tar for seg en tØmmerstokk av gangen. En går ut fra at tØmmerstokkene er rette, med. Når vi skjærer tømmer til planker blir fibrene, som går langsetter tømmerstokken, kuttet over. Når fibrene i trestokken kuttes over reduseres både.


Tømmerstokker som tørkes hel vil sprekke opp. Verktøy for saging av tømmerstokker med motorsag: lær hvordan du lager det selv.

Om hvordan man skjærer en tømmerstokk i tavler, bjelker og annet trelast. Hvordan kutte en tømmerstokk på et båndsagbruk.


Nå kan du skjære den gjenværende tømmerstokken i passende trelast eller tavler med lik. Skjæring av tømmerstokker. Da kan du levere tømmerstokkene dine til meg. Kontroller at skjæreutrustningen er rett montert.


For å styre snora i enden av stokken, skjæres det et hakk med kniven som snora blir lagt i. Snora festes i enden av stokken med spiker eller pjeks. Figur viser hvordan kjerne- veden fordelte seg i trærne.

Ta en ripeprøve. Hakkete strek = vranga, rett strek = retta. Rangsiden - gir hakkete risp. Foto: Jon Bojer. Saga skjærer svært stabilt. En fantastisk sag med bredt sagblad til skjæring av stort og grovt tømmer. Fås også som mobil. Først av alt skal det bemerkes at ingen setter seg selv oppgaven med å lage et. Det er mulig å skjære en tømmer i tavler uten problemer med hjelp av et uavhengig laget. Vi viser deg hva slags motorsag du bør velge, og hvordan du gjør.


Motorsagen er en livsfarlig redskap og skjærer seg lett inn til marg og bein. Den beste vil kunne redusere andelen tømmerstokker som får vankant på plankene fra 12. Av figuren fremkommer det hvordan pilhøyde er definert samt hvor på stokken. De skal helst være sylskarpe når de skal skjære opp tømmerstokker som kan være opptil en meter i diameter.


Ingen av kantene blir skjært på saga, men de blir barket i stedet. Begge kantene beholder dermed en naturlig. Figurene viser tverrsnitt av tømmerstokken.


De rette strekene markerer hvordan stokken deles.

Sagtømmer (også kalt skurtømmer) er tømmerstokker som er lange, tykke og rette nok til å kunne skjæres til planker og bord (trelast, skurlast) på et sagbruk. Continue skjære gjennom tømmerstokken til treet begynner å falle.


Båndsag, et endeløst stålbånd forsynt med sagtenner for skjæring av. En tømmerstokk blir til cirka % trelast og % treflis. Sagflis er korte spon som dannes i sagsnittet når en tømmerstokk skjæres opp til planker og bord. Bak styreskåret skjæres hovedskjæret, og mellom dette.


Kapping er å kutte en tømmerstokk i lengder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.