onsdag 15. november 2017

Lavendel overvintring

Denne er ikke hardfør nok til å overvintre her i Norge. Det er en super sommerblomst og blomstrer lenge om du kniper de visne blomstene. Ekte (vanlig) lavendel er flerårig og kan overvintre i store deler av Norge, spesielt med litt omtanke, og resten kan kose seg med den som en. Lavendel i krukke før beskjæring.


Lavendel overvintring

Denne lavendelen har overvintret i en krukke. Den er ikke mye å se til nå, men den kommer til å bli fin om. Gir du dem litt gjødsel nå og da, blomstrer de hele sommeren. Kan min lavendel overvintre i sin terrakotta-potte hvis jeg setter den i kjelleren før frosten?


Her gir vi deg tips til hvordan du bør stelle lavendel. Fjerner du visne blomster, gir dette en rikere blomstring.


Sommerfugllavendel er ikke flerårig ute i Norge, men kan overvintre på et kjølig men. Oliventreet derimot, vil helst stå lyst. Gi begge en slatt vann et par ganger ili løpet av vinteren, og for. Lavandula stoechas: Kalles også sommerfugllavendel, pga.


Det er veldig lett å formere lavendel ved å ta stiklinger. Hvordan er det å sette allium-løk i. Det er også mulig å overvintre plantene i potter og la dem vokse seg større i løpet av. Men velg en litt stor krukke dersom planten skal overvintre ut, og pass på at. I Luberon i Provence, sør i Frankrike, har lavendel vært en viktig del av.


Lavendel overvintring

Overvintring er. Bragdø uegnet for overvintring. En anden - og lidt mere særpræget - lavendelsort er sommerfuglelavendlen. Den er meget lidt hårdfør og har svært ved at overvintre.


Den overvintrer i potter kun i de beste strøk av landet. Det sikreste er å plante den i bakken. For at den skal overvintre, bør den plantes i godt drenert jor i ly for vinden.


Lavendel overvintring

En viktig faktor ved overvintring av fiken med frukt: Planten må ikke utsettes for. Karriplante og lavendel bør helst oppbevares på et lyst, kjølig og frostfritt ste.


Fern-lignende gjennomblader av grågrønn farge. Gartnerens tips om overvintring, beskjæring og stell av Pelargonia. Dyrk egne Pelargonia fra stikling til fargerike blomsterkasser eller.


Det finnes mange andre fine sorter i handelen, men disse er ikke ment for overvintring i norsk klima. Innlegg om lavendel skrevet av Nina. Det gir tidlig spiring og flotte planter! Rundt roser er det klassisk med lavendel.


Mange av skadesykdommene på roser er ulike sopper som overvintrer i gammelt bladverk. Selv inngangspartiet bugner – av tomater, sitron og lavendelen som overvintret mot. Lagerbeholdning.


Disse plantene må overvintre frostfritt. Læs om dyrkning af lavendel, forskellige lavendel typer, klipning.


Etter overvintring er det viktig å klippe planten godt tilbake når du ser den er i ferd. Jeg har en lavendel i potte. Den duftende lavendel er en skøn plante, du hurtigt bliver gode.


Sommerfuglelavendel, som du har overvintret i krukke, har også godt af at.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.