mandag 5. februar 2018

Drager spennvidde

Avstand( spennvidde ) for støttene for drager er maks: 3. Jeg skal bygge en isolert hagestue med pulttak. Jeg har behov for å finne dimensjon på en drager som skal gå over et spenn på 4m på grunn. Tabellen er utdrag fra byggdetaljer 517.


Treterrasser på terreng. Bjelkedimensjon mm x mm. Limtre er et fantastisk materiale som gir stor arkitektonisk frihet. Limtre kan både bøyes og settes sammen til bjelker som gir stor spennvidde.


Drager spennvidde

Dimensjonering inneholder dimensjoneringstabeller for fritt opplagte bjelker av konstruksjonstrevirke ( spennvidde - m) og limtre ( spennvidde - m). Veiledende maksimale spennvidde (m) for terrassebjelker med kvalitet C24. Jerndrager innfelt i bjelkelag.


For å korte ned spennvidde på bjelkene, kan vi legge inn en jerndrager på tvers av bjelkelaget. B-06-– ENDEOPPLEGG (bjelke med utfresing på underflens stål). Tversnitt av et bjelkelag med en innlagt drager i stål. Dragere tar last fra flere bjelker og må derfor ofte understøttes av søyler.


Drager spennvidde

Plasseringen av. Reduseres bjelkedimensjonen til x 14 blir maksimal spennvidde meter. Carlsberg bjelker har produsert flere forspente teglbjelker med over meters spennvidde.


Den lengste forspente teglbjelken i frittstående murverk har et spenn. Noen som har redskapshus med drager over stolper og hvilken dimensjon.


Maku produserer fagverksbjelker med fri spennvidde på opptil ca. Spennvidde drager vanligvis Spennvidde plate 6–meter 16–20. Overhalla Betongbygg produserer bjelker med både korte og lange spenn.


Frihet med lange spenn. Frie spenn på opptil meter uten bærende innervegger, bjelker og søyler. Hvis man bruker dragere på stk. GT som drager for MULTIFLEX på. PERI dragere med hel steg-plate. Maksimal tillatt spennvidde for strødragere ifølge. VT 20K og VT 16K. Har også terrasse hvor jeg har brukt 2xfor både dragere og bjelkelaget og ser. Med meter utstikk etter drageren blir det et spenn på ca. Du skal med andre ord ha en drager på de betongsøylene meter utenfor.


Drager spennvidde

Brukte singel 2xsom dragere. Og 4xtror jeg er mer egnet til vertikale søyler enn horisontale dragere. Tre meter spenn på 2xja. Beregning av bjelkelag. Rett dimensjon ut i fra spennvidde. Avhengig av spennvidde og løfteevne kan vi velge mellom enkel profildrager, solid boksdrager eller den nyskapende V- drageren som kan gi mange fordeler. I-bjelkene produseres i lange lengder og tåler stort spenn. Standard lengder opp til 13m. Lavere totalkostnad. Lasten er fra en etasjeskiller.


Vi beregner den til 17. Kranene leveres som en drager eller to drager avhengig av spennvidde og kapasitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.