tirsdag 6. mars 2018

Dekkbark skråning

Lest at man også bør legge svetteslange. En vakker, lettstelt hage med plen, trær, busker og blomster. Uansett valg av hage, utgjør bark et praktisk element i krukker, be rabatter og skråninger.


Hvor tykt man lag bark man skal legge avhenger litt av type bark, og om området er flatt eller skråner (det går ofte noe mer bark i skråning enn på flat mark) Se på. Prydbark – Flott. Hadde tenkt bark med duk under, men den er for bratt til det tror jeg, det.


Dekkbark skråning

Skal du legge bark og barkduk for å holde ugresset borte og lage en fin skråning med bark, får du. Skråningen er for bratt til at vi kan legge på bark, så etter et par sesonger er allerede duken full av rifter og hull. Ved bruk av bark i skråninger så bruk barkstoppere for å holde barken på plass. Resultatet kan bli miljøvennlige, ryddige hager og bed - og.


Vi har kjøpt både fiberduk og dekkbark. Problemet er at området er ganske sk. Har du brunsnegler i hagen anbefales det. Bark i skråning. Vi kjører hjem på døren. Vakkert og varig alternativ til bark. I kombinasjon med ugressduk oppnås ugressfritt bunndekke, kan monteres (jordspyd) i bratte skråninger der annet raser ned. Hvordan er det med plen i deler av en slik skråning ? Hovedfunksjonen til duk og bark er å hindre ugress fra å spire fra bakken. Når barken blir.


Duken har års garanti. Anleggsgartner Har en liten skråning ca 15mfull av ugress og busker. Trenger hjelp til rydding, legge duk og bark. Flatåsen, Torsdag 23.


Dekkbark skråning

Toppbarken egner seg som dekke i be i skråninger og rundt busker og trær. Velg dekkbark i bratte skråninger, da denne ligger bedre. Pyntebark egner seg spesielt godt i staudebed og krukker.


Dekkbark skråning

Egner seg godt i be rundt busker og trær, i skråninger, under hekker, i beplantninger av vintergrønt, under. Ugresset og planter gror fast i duken. I skråningen siger barken bare nedover. Plantene har heller.


Våren er også en fin tid til å legge bark i hagen. Dekkbark beskytter planter og forebygger ugress. Min vurdering er at denne måten å anlegge skråning på er penere enn å bruke bark til å dekke med og at den fører med seg mindre vedlikehold.


Jeg vil lage flere planter av den planten jeg har ved å dele den. Jeg skal plante den i en tørr skråning full av ugress og på den måten skape mat i. Flis fra vår flishugger egner seg ypperlig som dekkbark i bed og skråninger. I den første perioden er den som regel lysere enn vanlig dekkbark, men dette endrer.


For å unngå ugress, kan du legge dekkbark, evt også med duk under. Legger du bark rundt beplantning i skråning, unngår du mye jobb med. Lag gjerne en sti som svinger seg frem til en benk, og dekk stien med bark for å skape litt mystikk.


En stor flott sten, eller en gammel mosegrodd stamme øker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.