torsdag 8. november 2018

Grunnmur på fjell drenering

Viste seg at grunnmur er støpt rett på fjell. Tomten er skrående, og tanken er vel at vann følger fjell nedover. Noen steder heller fjellet mot grunnmuren, andre plasser ikke.


Grunnmur på fjell drenering

Dette er med på at det står vann å trykker mot grunnmuren et par plasser. I krypkjelleren er det fjell som skråner inn fra 5m høyde på veggen og ned til. De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering. Her gjennomgår vi hvordan.


Vi har gravd rundt huset og det viser seg at det er fjell ganske nært inntil grunnmuren. Fjellet er stort sett av e. Grunnmuren vaskes, slemmes og det skal legges på plater for å hindre innsig av vann. For å lede vannet bort fra huset, blir det sagd spor i fjellet. Det var en god del hvite kuler på dette fjellet, som jeg har skjønt er.


Grunnmur på fjell drenering

En del av grunnmuren står på fjellgrunn, og dermed blir dreneringen. Men takstmannen anbefaler å drenere ordentlig, og da også å sprenge.


Han lurer på om fjellet går inn i huset, eller om det er full grunnmur. Fundamenterer du på fjell, trenger du ikke isolere med tanke på telehiv. Vi tilbyr planering av alle typer tomter og drenering rundt grunnmurer. På skrått fjell må du enten hugge en hylle i fjellet og sette pilaren oppå denne.


Vannet kommer i hovedsak inn i overgang grunnmur (leca) og fjell. Halve kjelleren har normal takhøyde, og helst vil jeg legge gulv i denne delen. Huset står i skrånende terreng. På langsiden på siden hvor terrenget er høyest.


Relaterte ord: isolering av grunnmur, drenering av grunnmur, drenering rundt grunnmur, støping av gulv, grunnmur garasje, drenering grunnmur, bygge. Mest trolig er det på grunn av dårlig (eller ingen) drenering rundt husets grunnmur. Hensikten med drenering er å lede vann bort fra for grunnmuren, og dermed. Muren er bygget inntil sprengt fjell uten noen form for tetting eller drenering.


Grunnmur på fjell drenering

Vi løste det ved å drenere ut vannet, men det går også an å bruke en tynn. Drenering - og etterisolering av grunnmur. Vi utfører både drenering og etterisolering av grunnmur. Sprengningsarbeid.


Kryperommet kan være lukket, det vil si at det er grunnmur hele. Vannet fra takrenner må ikke føres til grunnmurens drenering eller drensledning! Det setter grunnmuren på prøve. For å unngå at du står med vann til knærne i kjelleren, eller fukt, mugg og frostskader i vegger, er det noen ting.


T0rrskorpens tykkelse. Is pa fjell og dels pa jord. Pa lelefarlig grunn rna grunnmursslriper og pilarer. For å få plass til drenering og isolasjon i grunnen må garasjetomten graves ut litt.


I vårt tilfelle består garasjetomten så å si bare av fjell, og dette er ikke noen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.