onsdag 21. november 2018

Mønehøyde garasje

Bygg bo garasje eller annen bygning uten å søke. Men garasjen hans hadde en mønehøyde på meter. Altså godt over de meterne som gir søknadsfritak, sier direktøren. Vi har hatt mange.


Når terrenget ikke er flatt. Høyde måles i forhold til ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Les mer: Bygge.


Han har mye erfaring med garasjebygging og kan alt om våre garasjer. Hvordan måles mønehøyde på garasje ? Garasjen min er delvis bygd inn i terrenget. Noen sier snitthøyden rundt hele bygget, mens andre sier.


Dersom du skal bygge kvm uten å søke kan garasjen oppføres med mønehøyde opptil meter. Det må være minimum meter fra garasjen til nabogrensen. Maksimal mønehøyde er meter.


På flate tak er gesimshøyde det samme som mønehøyde, og går til toppen. BRA) eller bebygd areal (BYA) er inntil 70m².


Opprinnelig godkjente tegninger til garasjen viser en mønehøyde på meter, gesimshøyde på meter og en takvinkel på grader. Mønehøyde maks m og gesimshøyde maks m. Slike garasjer bør kunne ha et areal på opp til kvm, mønehøyde på meter og gesimshøyde på meter og bygges med de samme.


Mønehøyde garasje

Det tillates en maksimal gesimshøyde på meter og mønehøyde. Det er mange valg å ta når du skal bygge garasje. Ny garasje en meter fra tomtegrensen, et meter høyt gjerde på tomtegrensen eller et kvadratmeter uthus med meter mønehøyde og 3. Dette grunnet mønehøyde over fire meter.


Kontakt din kommune. Sjekk om du må sende byggesøknad for garasje eller carport, om du kan søke. Bygningen brukes som for eksempel garasje, uthus, hobbybo veksthus eller. Eksempler på frittliggende bygning er utebo garasje og carport.


HIBA Hus har et stort utvalg, og lang erfaring med å bygge kostnadseffektive og funksjonelle garasjer. Boligene skal bygges iht. Enkel eller dobbel? Tillatt utnyttelse er T-BYA = 2mpr tomt inkludert parkering og alle bygg på tomta.


Mønehøyde garasje

I mottatt godkjent søknad om dispensasjon argumenteres det for at garasjen skal. Maks bebygd areal (BYA) for garasje er satt til BYA=m².


Etter nye regler fra 1. Plan og Bygningsloven, kan man nå bygge garasje (ihht forskriftene) og. Søknad om tillatelse til tiltak og søknad. Disse tiltakene er frittliggende bygninger for oppbevaring av blant annet utstyr.


Disse bygningene skal ikke brukes til bolig. Maks m mønehøyde medfører at garasjer på flatt terreng bare kan ha krypeloft.



Her er det vist garasje som eksempel, men samme krav til dokumentasjon gjelder for. Skal du bygge en garasje, bod eller annen bygning på eiendommen din?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.