torsdag 13. desember 2018

Olje eller lakke teak

Det er oljet fra tidligere, går det greit å slipe overflaten matt og lakke - lag lakk på dette? Eller er jeg mest tjent med å legge flere lag olje på?


Gammel løs olje eller lakk, fjerner du ved nedsliping. Grått og værslitt tre og behandlinger kan du med fordel behandle med JOTUN TERRASSERENS.


Vær derfor sikker på at treverket er tilstrekkelig tørt før du begynner å. Det aller meste av teakmøbler er behandlet med olje originalt.

Dersom møbelet er svært skjoldete, eller har krakelert lakk, anbefaler vi i stedet å bruke maling. TEAKOLJE ER ET MUST om du vil bevare teakens farge og glans.


Jeg har en stueseksjon i oljet massiv teak fra 60-tallet. Treverket er nå klart for ny behandling, enten du ønsker olje eller lakk. Ikke filmdannende – ingen avskalling eller flassing.


Olje eller lakk. Til impregnering, vedlikehold og beskyttelse av teak, hardwood og andre olje - eller harpiksholdige materialer.


Få tresorter, med unntak av teak, iroko og red cedar, kan utsettes for vær og vind uten beskyttelse av maling eller lakk. Bestemmer du deg for en.

Eller den må dekkes av et beskyttende lag D2- olje. Maling eller god lakk kan. Vask av dørblad og karm én gang eller to per år med en svamp eller klut.


Prøv å ha som rutine å vaske og olje døren på starten av høsten og på starten av. Meget penetrerende teak - olje med dobbelt UV-filter. Hvis du som privatperson vil handle fra vårt sortiment eller ønsker ytterlige produktinformasjon må du.


TEAK - OLJE må ikke bli berøringstørr eller tørke mellom strøkene. Generelt sett inneholder teak inneholder ganske mye olje fra naturen av. Lakk kan du slipe ned og evt lakke på nytt og polere.


Om det har blitt brukt olje (som på teak eller evt palisander), er denne sikkert så. Har du hagemøbler i teak som er gustne og grå etter vinteren? En olje eller gel kan benyttes til vedlikehold av hagemøbler.


Treverk er et organisk materiale som kan være en utfordring i et marinemiljø. Denne videoen forklarer. Lakk vil ikke sitte på skittent eller støvet underlag. Enkelte tresorter – teak, mahogny etc – innholder oljer og må renses nøye.


Bruk helst møblerens eller trestjerners gulvvask til dette formålet. Hvis du ikke vasker først, kan du slipe gammel lakk eller olje ned i treverket.


Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller maling kan gamle, antikke.

Tre som inneholder olje vaskes med alkalisk vaskemiddel, f. Clipper I til treverket er mettet og påfør ønsket olje eller lakk. Dette er historien om et sameie i Oslo som oppdaget at Teak er topp!


Vi har løst det ved å ta ut vinduene og fjerne lakk og olje. Teakolje sealer, ltr - Epifanes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.