fredag 25. januar 2019

Hjemmebrygget øl til jul

Hjemmebrygget øl er festlig og virkelig et godt alternativ til kjøpdrikke. Det er økonomisk om en skal ha drikke til mange, og overkommelig å lage.


Så lenge vi har feiret jul, har øl vært en del av tradisjonen. Det er noe med den lukta når man åpner en hjemmebrygget øl, som jeg husker.


Kunsten å lage godt hjemmelagd øl er en gammel tradisjon her i lande.

Og før ble det brygget mye øl til jul i de mange tusen hjem. Men tradisjonen har holdt. Ha i tomtebrygget og la det stå til neste morgen.


Tilsett to flasker med bayer- øl og skum brygget før det tappes på flasker eller Norgesglass. Lagre ølet kaldt i cirka.


Med en halvtimes innsats og kroner kan du få liter hjemmebrygget julebrygg. Du har kanskje hørt at det å brygge øl er vanskelig, tidkrevende og at.

I månedene før jul selger de fleste dagligvarehandler små flasker. Programleder Tina Müller har brygget sitt eget øl, i tillegg har hun fått laget sin egen etikett til den.


Har du en hjemmebrygger i magen. Dette er øl til jul som alle kan drikke. Oppskriften får du fra Bodil Nordjore.


Brygging av øl til jul er i Norge en tradisjon som strekker seg tilbake til vikingtiden. Det har til tider vært påbudt for alle større gårdsbruk å brygge.


Jo lengre ølet står, jo mere alkoholholdig vil det bli. Så hver forsiktig hvis du skal ut å kjøre. For hjemmebryggere og den som har lyst å lære mer om øl.


Ypperlig oppslagsverk for øl -quizer. Gode tips og råd om hjemmebrygging av pils 20. Det som kjennetegner mye av det vi lager til jul, er at det meste er.


Gjennom mange generasjoner har servering av hjemmebrygget øl til. Hvor mye "alkoho"l blir det egentlig i hjemmebrygget øl, som du ikke tilsetter noe alkohol i?

Som bare lages på tomtebrygg, vann sukker og. Hjemmebrygging av juleøl gjøres med overgjæret ale gjær og ikke undergjæret. Dersom du er fersk ølbrygger, eller vil starte med å brygge øl, ta en titt. Den kan virke som det å "drikke jul " var mer sentralt enn å "spise jul ".


Bryggselv satser på sju forskjellige slags øl til jul og noen av råvarene til hjemmelaget flytende julestemning er allerede på plass. Nå i julen (og kanskje ellers) har mange familier tradisjon for å brygge ulike drikker. Noen kaller det øl, og andre noe helt annet. Jeg har inntrykk av at hjemmelaget drikke utover moderne hjemmebrygging strekker seg mye.


Boka inneholder oppskrifter på hjemmebrygget øl. Tore Bjørgo er en rikskjent terrorismeekspert og professor ved Politihøgskolen. Det er mye øl på markedet nå, men brygger du selv kan du lage hva du vil.


Som hjemmebrygger er det vanskelig å oppnå nøyaktig samme resultat flere ganger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.