mandag 20. mai 2019

Jordet ledning til ujordet lampe

Jeg har en lampe jeg må montere støpsel på. Den skal stå i en jorda stikkontakt. Kan jeg da feste et jordet støpsel til en ujordet ledning, og feste.


Her er noen eksempler på hvordan man kan koble en lampe, både jordet og ujordet. Det skal ikke blandes ujordet og jordet utstyr eller stikkontakter i samme.


Om det er tilkobling for jording på lampa, skal den jordes. Hvis den ikke trenger. Alt var innkjøpt, men reagerte på at det var kjøpt ujordet ledning. Vet det fungerer.


Denne var ikke jordet og jeg fikk ca 134V gjennom kroppen! Har en kollega. Pass på jordet ledning. Blir det da riktig å "overse".


Her finner du kabler og ledninger med- og uten bryter, jordet og ujordet, og i forskjellige lengder samt tykkelser. Jeg fant en ujordet ledning og bryter! Så da løste problemet seg XD. Enkel fremgangsmåte for kobling av lampe.


Sjekk ledningen. To ledninger, betyr at den ikke er jordet. Er den jordet, har den tre ledninger. Jordet lampe ujordet ledning.


Jordet ledning til ujordet lampe

G: men å bytte fra jordet til ujordet for å kunne bruke en stikkontakt. Jeg skal feste disse ved hjelp av jordet ledning fra stikk, ikke takfeste. For ordens skyld: begge lampene er.


Legg i handlekurv. Stikkontakt til taklamper etc. Til kobling i lampeuttak. Ledningsinntak med strekkavlastning.


Monterer du lampen på en veggboks ved sengen uten å benytte medfølgende ledning, er det praktisk å. Sett litt farge på lampearmaturer og andre elektriske ting! Ujordet lampeledning. Dvs at jeg har to brune og blå ledninger. Skal henge opp taklampe - behøver litt hjelp mtp jording 3. I førjulstiden skal huset pyntes og lamper kobles.


Jordet ledning til ujordet lampe

Du må aldri strekke ledninger gjennom dør- eller vinduskarm der de kan komme i klem. Det er farlig å strekke skjøteledning fra et ujordet rom og over til et jordet rom. Koble jordet ledning til ujordet via sukkerbit.


Jordet ledning til ujordet lampe

PL- ledning, for eksempel til lamper. Nå har du muligheten til å finne varene dine i fred og ro, legge dem i innkjøpslisten, betale og innen timer er bestillingen din pakket og klar for å bli hentet. For å kunne benytte en vanlig lampeledning uten jording må lampen være dobbeltisolert og merket med klasse II-symbol.


Det er ikke bare lampene i et rom som bruker strøm, men også stadig flere dingser. Klasse - lavvolt halogen: Klasse III.


Heldigvis har vi alt fra enkle skjøteledninger til grenuttak med USB- porter. For da lampen var pakket ut, var det ingen ting i enden av ledningen.


Ikke skjær eller fil av en ujordet plugg for å få den inn i en jordet kontakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.