tirsdag 4. juni 2019

Karamellisert løk balsamico

Steking av andebryst. Snitt skinnet i en små ruter. Det er viktig at du ikke skjærer i kjøttet. Andebryst er populær festmat.


Her blir sødmen i andekjøttet backet opp av en rik søtpotetmos med appelsin.

Med knust pepper på anden og i sausen blir dette. Sett ovnen på 1°C. Trim andebrystene for fett rundt kantene. Rut fettet på andebrystet helt smått. Legg i varm, tørr panne. Has over i langpanne og stekes ferdig på 1grader i ca. Brunes til den er gyllen. Kutt dypp snitter i andebryst skinn.

Krydre med salt og pepper. Velg andebryst som har litt godt med fett på skinnsiden. Mye av smaken sitter nemlig i fettet! Rut opp fettet på de kjøleskapskalde andebrystene med en skarp kniv.


Med sin møre konsistens og kraftige smak er andebryst en favoritt på grillen for stadig flere. At gourmetmaten også koster en tredjedel på MaxiMat Nordby i. Danskenes favoritt julemåltid får fotfeste også i Norge.


Slik steker du andebryst med rosa kjerne. Vi tipser også om hvilken drikke du skal velge. Server andebryst med eksotisk couscous og en enkel appelsinsaus. Bedre blir det ikke!


I denne episoden av Jernia TV lærer vi deg hvordan du skal steke andebryst. Beregn 1g bryst til en hovedrett eller to forretter. Denne gangen ble andebrystet servert med amadinepoteter, sellerirotmos med persillerot og stekte rosenkål og selvfølgelig en helt himmelsk. Fettkappen gir mye smak til kjøttet.


Men den må stekes.

Lise Finckenhagens hovedrett til nyttårsfeiringen, andebryst med ingefærstekte rosenkål, pastinakkpuré og kryddersjy. Gjør et snitt i fettet i andebrystet. Varm oljen i en stekepanne ved høy temperatur, og stek andebrystet minutter med skinnet ned.


Ta anden ut av pannen. Varm opp en stekepanne til meget høy varme, og ha salt og pepper på skinnsiden av andebrystet.


Med en skarp kniv ruter du fettkappen på andebrystene, men pass på så du ikke kutter helt ned i kjøttet. Skjær snitt i fettsiden. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Når andebrystene er rutet opp stekes de med fettsiden ned i en middels varm tørr stekepanne.


Fettet på andebrystet vil smelte, så den tørre. Og det feite kjøttet har godt av følge fra noe syrlig. På våren og forsommeren er det godt med rabarbra. Ingredienser: andebryst rutes i fettet og gnis inn med salt og pepper.


Det viktige er å finne den perfekte balansen på sausen. Slik ble det da jeg tok mål på alt igår. Ca 3gram andebryst pr pers. Denne helgen ble det med et fint stykke andebryst hjem som sammen med fennikkel, søtpotet, stekt salat og en godt pepret og fyldig saus til ble.


Norske ferske ender av rasen hvit peking er nesten som andekyllinger å regne sammenlignet med de franske. Sprøstekt andebryst gir forsmak på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.