tirsdag 26. november 2019

Oppsetting av vev

OPPSETTING AV VEV – ei hugseliste. Punktvis opplisting ved bruk av rennebom, sveipeskei og sveipekam. Mål opp renningslengda. Tegningen viser her et oppsett med to skaft og trinser.


I samarbeid med Norges Husflidslag gir Tun forlag ut denne boken om grunnleggende teknikk i oppsett av vev og i veving. Boken tar for seg hele vevprosessen.

Godt oppsatt vev er en forutsetning for å mestre veving. Denne trinn for trinn- innføringen i montering og oppsetting av vev, vil være til glede og nytte for både. En video om hvordan lage en enkel vev. Hvordan sette opp en vev, og veve.


Noen ganger knirker og piper det veldig av vevstolen, kanskje spesielt av skjeslaget hvor det er treverk mot treverk. Du lærer å sette opp vev med flere bindinger, og veve ulike tekstiler. Oppsetting av vev - FULLT.


Det er fouks på bruk av. Kurs i oppsetting av vev på Sole med kurslærer Solveig Randmæl.

Kursdatoer: Annenhver tirsdag fra 17. Lag din egen grind. Lærlingene skal kunne velge, teste og bedømme garn til framstilling av vevet. Veve på trekubbe.


Den er ikke en komplett lærebok i oppsetting av vev. Tre kiler er nye ved oppsetting. Planlegging av renning og oppsett. Sidan är tänkt som ett komplement till litteratur och demonstrationer.


En annen nyttig side som viser mange ulike artikler og vevdiagrammer finnes. Fra tråd til vev : oppsetting av vev i bord - og golvvevstol vist i bilder. Navn: Kvenil Gerd W. Rikt illustrert. Språk: Norsk (Bokmål).


Hylleplassering. Til denne vevart hører i første rekke billed- og åklevevningen. Vi tilbyr kurs i flatvev – enkle vevnader.


Deltakerne får innføring i praktisk veving, vev - oppsetting og en del teori. Ste Neste kurs, Varighet, Pris. Enkel bindingslære og korleis ein kan lese vevoppskrifter.

Hun viser oss hvordan vi på enkleste måte kan sette opp en vev. Du kan velge hva du vil begynne med (skjerf, løper, rye eller lignende). Alle trinn i prosessen med oppsetting av veven er forklart i ord og bilder –. Innføring i vevteori. Et blikk på vevhistorien.


Yter tjenester som har med oppsetting av vev å gjøre. Utleie av vever. Godkjent kurslærer i billedvev og flatvev.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.