fredag 8. november 2019

Pastinakk og potetpure

Kremet viltpanne er deilig på smak, og så enkel å lage! Fres reinsdyrskav med litt grønnsaker og server med rørte tyttebær og potet- og pastinakkmos. Når potetpuré blir for kjedelig er det på tide å slippe til pastinakken.


Sil kokevannet av potet- og pastinakkskivene og kjør dem glatte sammen med melk og smør i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og. Potet- og pastinakkmos (lavFODMAP).


Neste gang du planlegger potetmos som tilbehør til middag vil jeg anbefale å blande inn litt pastinakk ! Kok grønnsakene i vann til de er møre. Mikser du pastinakk og bønner inn i potetpureen får du dermed både lavere GI, mindre. Tilbehør til klassisk andestek: potetpure, endiver (bildet), pastinakk. Saus med appelsin og sviske.


Er du veldig glad i potetstappe eller puréer, men kanskje har lyst til å prøve noe nytt. Da prøver du pastinakk -krem. Kjempegodt, passer til det. Kutt rødløk i båter.


Skrell potet, kutt i små biter og kok i ca. Legg i en ildfast form. Tilsett melk, smør og salt. Rør godt mens potetmosen får et oppkok.


Pastinakk og potetpure

Bytt ut hvitløk med 1g sellerirot eller pastinakk – nydelig til lam! Rens hvitløksfedd og del i to. Kok alle grønnsakene møre i usaltet vann. Varm opp melk og smør i. Både pastinakk og mange andre rotgrønnsaker kan brukes på denne måten.


Pastinakk og potetpure

Prøv gjerne med sellerirot, kålrabi, persillerot, søtpotet, erter, gulrot. Lime- og chilibakt laksefilet. Pastinakk og grønnkål. Det er nesten ikke grenser for hva du kan mose: potet, søtpotet, gulrot, kålrot, sellerirot, pastinakk, persillerot, jordskokk, blomkål, brokkoli, erter.


Skinnstekt torsk med potetpuré og bacon- og ertesmør. Kremet fiskesuppe med lyr, pastinakk og gulrot. Jeg brukte denne retten som inspirasjon da jeg laget middagen i dag: Torskeloins, bacon i stedet for chorizo og pastinakkpure av potet og. Ha berre så lite vatn at det så vidt.


Ukens veggis er couscous med gulrot, pastinakk, søtpotetpuré og brunet smør. Hell av kokevannet og. Lammeskank er lettlaget og god mat. Skjær rødløk og.


Pastinakk og potetpure

Du slenger skanken i en stor gryte, bruner kjøttet og fyller på med gode rotgrønnsaker, vin og kraft og lar alt. Gubberøre på hjemmelaget knekkebrød. En god og fyldig puré av potet, persillerot og pastinakk passer ypperlig til. Noe grønt tilbehør, gjerne asparges setter kronen på verket.


Både for smakens skyld og for å øke andelen med grønnsaker liker jeg å tilsette pastinakk og sellerirot sammen med potetene. Mine småtroll har. Spennende med pastinakk og potetpurè.


På toppen lå det et lag med velsmakende purè av pastinakk og potet. Ovnsbakt laksefilet med pastinakk - potetpuré, savoykål, rotgrønnsaker, grønnkål og smørsaus. Josper grillet Angus Beef Entrecôte 34. Oliven tapenade, potetpuré og safransaus (fisk, melk).


Reinsdyr Potetpuré, honningsristede pastinakk og gulrot, tyttebærsaus (Melk, sennep). Sjokolade Multer. Norsk lammefilet med pistasj crust og smakfull timian shy. BRAISSERT SHORT RIBS AV OKSE.


SERVERES MED PASTINAKK, SELLERI. POTETPURÈ OG RØDVINSGLACE. Lysingfilet med pastinakk- og potetpuré og woka brokkoli og rødløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.